Urheilu

Kerho jännitti Mestarien liigan kotiavausta, mutta kirvoitti kehut maailman parhaalta pelaajalta

Eczacibasi SK mittautti Hämeenlinnan etäisyyttä maailman huipulle. Suvi Kokkonen onnistui myös europelissä.
Hämeenlinnan Suvi Kokkosen lyönti ohittaa Eczacibasin Ezgi Diligin (vas.), Bürsa Kiliclin ja Jordan Larsonin torjunnan. Kuva: Pekka Rautiainen

Erävoittokin oli optimismia, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho sai historialliseen Mestarien liigan kotiavaukseensa vastaansa yhden maailman tasokkaimmista naisten lentopallojoukkueista. Istanbulilainen Eczacibasi SK kävi Elenia-areenassa ottamassa rutiininomaisen 3–0-voiton.

Erälukemat olivat ensimmäisen lohkokierroksen valossa kuitenkin yllättävän inhimilliset 11–25, 20–25 ja 16–25, vaikka ottelu alkoikin vieraiden komennossa 0–14 jenkkikapteeni Jordan Larsonin syöttöputkella.

Eczacibasi ei ollut parhaimmillaan kahden kovatasoisemman Turkin liigan kamppailun välissä. Joukkueella oli sunnuntailta alla 3–1-voitto maailmanmestari VakifBankista, ja tulevana viikonloppuna ”Tiikerit” kohtaavat toisen paikallisvastustajansa Galatasarayn.

– Meillä ei ollut odotuksia, kun tulimme tänne, koska Hämeenlinna on meille vieras joukkue. He yllättivät silti syöttämällä ja tekemällä perusasiat hyvin. He pelasivat rohkeasti, kun he alkoivat mukautua peliimme. Koimme toki enemmän paineita siinä VakifBank-pelissä, Eczacibasin kokenut brassivalmentaja Marco Aurélio Motta sanoi.

 

Muutaman yli miljoona euroa kaudessa tienaavan ulkomaalaistähden joukossa tehokkain oli luonnollisesti serbihakkuri Tijana Boskovic, joka teki pisteet 14/+11. Hän oli myös joukkueensa tähtipelaajista ainoa, joka urakoi koko ottelun.

– Ohjelmamme on tällä hetkellä ankara. Pelaamme joka kolmas päivä, eikä palautuminen ole helppoa. Yritimme silti parastamme, Boskovic vakuutteli.

Suomalaisten taistelu ja 1100-päinen yleisö kiinnittivät myös maailman parhaana pidetyn Boskovicin huomion.

– Heillä on nuori joukkue, ja he taistelivat hyvin. Yllätyin myös, miten paljon ihmiset seuraavat lentopalloa Suomessa. Täällähän oli hyvin yleisöä.

 

Hämeenlinnasta hyviä otteitaan viime viikosta jatkoi erityisesti laitahyökkääjä Suvi Kokkonen, joka kokosi Boskovicin tapaan 14 pistettä. Kokkonen kunnostautui etenkin toisessa erässä, jossa hän latoi kahdeksan pistettä. Tuossa erässä Hämeenlinna johti alussa muutamaan otteeseen, viimeksi 9–8.

Mestarien liigasta on puhuttu Hämeenlinnan kohdalla nimenomaan oppimisena ja näytön paikkana, ja Kokkonen ainakin hehkui pelissä ja sen jälkeen.

– Oli sairaan hienoa. Teimme enemmän kuin uskoimme. Alku varmaan jännitti kaikkia, mutta nousimme kuitenkin siitä. Toinen erä oli hieno. Onnistuimme puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Torjunta on toki korkeammalla kuin Suomessa eivätkä helpot lyönnit jää, joten riskejä piti ottaa, Kokkonen tuumasi.

Päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli joukkueen tavoin myös jännittynyt alussa, olihan vastapuolella Brasilian ja Turkin maajoukkueitakin valmentanut Motta.

– Olimme todella hermostuneita ison yleisönkin edessä. Aika normaali alku. Kaikki pelasivat idoleitaan vastaan, myös minä. Kun Motta tuli eilen puhumaan minulle salilla, ymmärsin, että tämä on nyt elämääni. Voimme olla ylpeitä puolin ja toisin, Pentassuglia kertoi. HäSa

0–3 (11–25, 20–25, 16–25)

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 14/+5, Kateryna Kalchenko 7/+5, Mara Green 5/+1, Ronja Heikkiniemi 4/-2,  Kayla Principato 3/+1, Pauline Martin 3/+1

Torjunnat 0

Ässäsyötöt 8

Vastaanottoprosentti 41

 

Eczacibasi SK

Pisteet:

Tijana Boskovic 14/+11, Jordan Larson 10/+6, Güldeniz Önal 7/+2, Kim Yeon-koung 6/+5, Beyza Arici 6/+1, Meliha Ismailoglu 5/+2

Torjunnat 9

Ässäsyötöt 7

Vastaanottoprosentti 43