Urheilu

Kerho valitsi LP Vampulan puolivälieriin

HPK kohtaa huittislaisen LP-Vampulan keskiviikkona käynnistyvissä lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierissä. Asia selvisi sunnuntaina runkosarjan päätöskierroksen jälkeisissä otteluparein valinnoissa.

Runkosarjan voittaja HPK pääsi valitsemaan vastustajansa sijoilta 7–8 ja nappasi seitsemänneksi sijoittuneen Vampulan. Runkosarjan kakkonen, salolainen LP Viesti, kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella puolestaan sarjakutosen, LP Kangasalan.

Puolivälierin kaksi muuta otteluparia ovat Oriveden Ponnistus ja Pihtiputaan LiigaPloki sekä kuusamolainen Pölkky ja rovaniemeläinen WoVo.

HPK ja LP-Vampula kohtaavat ensimmäisen kerran keskiviikkona Elenia-areenassa kello 18.30. Välieriin selviää kolmella voitolla.

HPK valitsi puolivälierävastustajakseen odotetusti Vampulan. Joukkueen päävalmentaja Luca Chiappini muistuttaa, että pitkät reissupelit Rovaniemelle ovat aina raskaita.

– Matkustaminen kuluttaa aina valtavasti energiaa, joten yritämme välttää sitä niin paljon kuin mahdollista, Chiappini sanoo.

Kerho hyvästeli liigan runkosarjan kauden ensimmäisellä 3–0 (25–22, 25–22, 25–22) -tappiolla sunnuntaina LiigaPlokin kotikentällä Pihtiputaalla.

Tappio oli Kerhon tilastoihin melkoinen lovi, sillä ennen sunnuntaita joukkue oli menettänyt runkosarjassa vain neljä pistettä. Joulukuussa kuusamolainen Pölkky voitti HPK:n erin 3–2, ja pinnan per joukkue onnistuivat nappamaan hämeenlinnalaisilta tammikuussa LP-Vampula ja helmikuussa LP Viesti.

Päävalmentaja Chiappinille runkosarjan viimeisen viikonvaihteen pelien tuloksilla ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä.

– Päätimme jo viime viikolla, että käymme otteluissa läpi eri asioita ja pelaamme myös kahdella eri kuusikolla. Molemmissa otteluissa keskityimme jo pudotuspeleihin ja käytimme pelejä harjoituksena, Chiappini sanoo.

LP-Vampulaa Chiappini pitää sopivana puolivälierävastustajana.

– Heillä on muutama todella hyvä pelaaja, mutta uskon meille olevan hyötyä siitä, että pääsemme aloittamaan pelit kotikentältä. Meidän pitää olla vain huolellisia.

– Meillä on nyt vielä kaksi päivää aikaa valmistautua peleihin. Maanantaina käymme punttisalilla ja tiistaina vedämme kahdet harjoitukset, Chiappini suunnittelee.

Kolmansiin pudotuspeleihinsä HPK:ssa valmistautuva Michaela Madsen odottelee tiukkoja puolivälieriä. Keskitorjujan mielestä sunnuntain tappiopeli teki vain hyvää Kerholle.

– Tappio ei tuntunut todellakaan kivalta, eli meidän pitää ottaa siitäkin opiksi. Vampula on hyvä vastustaja, joka syöttää kovaa ja myös hyökkää ja puolustaa hyvin, Madsen kuvailee.

HPK on hallitseva mestari, joka on pelannut tälläkin kaudella erinomaisesti.

– Olemme olleet monelle aikamoinen kynnys ylitettäväksi. Varsinkin otteluiden lopussa olemme olleet hyviä. Kaikki joukkueet ovat aloittaneet meitä vastaan lujaa ja ovat yrittäneet varsinkin kovilla syötöillä rikkoa peliämme. Hyvä joukkueemme on kuitenkin itsevarmuudellaan pystynyt ratkaisemaan otteluita. Toivottavasti samanlainen meno jatkuu pudotuspeleissä, Madsen toivoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020