fbpx
Kiekko Urheilu

Mestarit-liite: Kerho villitsee myös Vaasassa - SM-kulta poiki romanttisen kosinnan

Vaasalaiset Laitamäet ovat fanittaneet HPK:ta jo 1990-luvulta lähtien.
Petri Laitamäki kosi avopuolisoaan Jessica Harvialaa HPK:n voitettua mestaruuden. Myös lapset Peetu ja Iina Laitamäki on valjastettu kannustamaan suosikkijoukkue Kerhoa. Kuva: Jarno Pellinen
Petri Laitamäki kosi avopuolisoaan Jessica Harvialaa HPK:n voitettua mestaruuden. Myös lapset Peetu ja Iina Laitamäki on valjastettu kannustamaan suosikkijoukkue Kerhoa. Kuva: Jarno Pellinen

Laitamäen perheessä elettiin viime lauantaina jännittäviä hetkiä, kun oma suosikkijoukkue HPK pelasi Kärppiä vastaan kullasta jääkiekon Liigan finaaliottelussa. Joko nyt olisi uuden mestaruuden vuoro?

Ottelun alkaessa isä Jari Laitamäki oli vielä työvuorossa Ristinummen Teboililla. Pelin lisäksi piti jännittää, ehtiikö hän kotiin ennen viimeisen erän alkua.

– Katsoin toisen erän loppuun autossa puhelimesta. Kolmannen erän ja jatkoerän ehdin nähdä asunnossa, hän selvittää.

Viimeisellä erätauolla työvaatteet saivat siirtyä Umbron sinioranssisten alushousujen sekä HPK:n pelipaidan tieltä. Kaljaa ei tosin ehtinyt kaataa lasiin, joten sitä piti juoda suoraan pullosta.

– Minulla on myös HPK:n pipo ja hanskat, mutta niitä en sentään viitsinyt sisällä laittaa päälle. Sininen ja oranssi taas olivat joukkueen alkuperäiset värit, Jari Laitamäki selittää alushousuista.

Omalla nimellään varustetun HPK:n pelipaidan hän sai aikanaan 50-vuotislahjaksi. Tärkeissä peleissä se pitää aina saada päälle.

 

Kun isä-Laitamäki kiirehti kotiin, seurasi poika Petri Laitamäki peliä jo omassa asunnossaan tiiviisti. Miestä kuumotti pelin kulku kenties vielä syvällisemmin kuin isäänsä, sillä edessä oli avovaimon kosinta, jos voitto tulisi.

Kun taulussa luki illalla jatkoerän jälkeen Kärpät–HPK 1–2, ei Petri Laitamäen auttanut muu kuin polvistua asuntonsa eteisessä, kun avovaimo astui ulko-ovesta sisään.

– Alussa avovaimo katsoi peliä vähän aikaa, mutta lähti siitä lasten kanssa kyläilemään ja palasi pelin lopussa. Tuloksen hän oli kuunnellut radiosta matkalla kotiin, Petri Laitamäki selvittää.

– Olimme puhuneet naimisiinmenosta aiemminkin, mutta oli hän silti hieman yllättynyt, vaikka osasikin kosintaa odottaa. Sain kuitenkin myöntävän vastauksen, hän lisää tyytyväisenä.

SM-kullan ja onnistuneen kosinnan jälkeen juhlatunnelma oli korkealla. WhatsApp lauloi ja kaupungille oli lähdettävä illan päätteeksi.

– Meillä on WhatsAppissa oma HPK-ryhmä. Siellä keskustelemme pelistä, Petri Laitamäki selvittää.

– Siihen kuuluu noin kahdeksan henkeä, isä Laitamäki laskee.

 

Koko Laitamäen perhe on fanittanut HPK:ta jo 90-luvulta lähtien siitäkin huolimatta, että Jari Laitamäen juuret ovat Vaasassa.

Hämeen Sanomien Mestarit-liite ilmestyi tänään.
Hämeen Sanomien Mestarit-liite ilmestyi tänään.

– Vanhempani ovat Teuvalta kotoisin ja minäkin kävin siellä syntymässä, mutta saman tien muutimme Vaasaan, hän kertoo.

– Vuonna 1988 lähdimme Tukholmaan, koska sain sieltä metallialan töitä. Sieltä siirryimme vuonna 1990 Hämeenlinnaan, jossa asuimme 11 vuotta ennen kuin palasimme Vaasaan, hän lisää.

Petri Laitamäki oli Hämeenlinnaan saapuessaan noin kuusivuotias. Aluksi hän pelasi korttelikiekkoa, mutta päätyi lopulta HPK:n junioreihin isä Laitamäen valmentaessa poikaansa. Siitä se fanitus sitten lähti.

– Pienestä asti olen ollut HPK-fani ja käynyt pikkupoikana kotipelit ja kaikki katsomassa, Petri Laitamäki selvittää.

Kun perhe muutti takaisin Vaasaan, poika oli hetken myös Sportin B-junioreissa ennen kuin lopetti pelaamisen.

Isä Laitamäen mukaan myös oma vaimo ja tytär seuraavat HPK:n pelejä. Hän tunnustaa katsovansa lisäksi Sportin pelejä aina silloin, kun HPK ei pelaa. Petri Laitamäelle HPK on taasen se yksi ja ainoa suosikkijoukkue.

– Ei saa olla kuin yksi seura, Petri Laitamäki nauraa. HäSa

 

Lue myös: Torilla tavataan -musiikkivideossa näkyy kultajuhlien riemu – Hämeen Sanomat juhlistaa Kerhoa Mestarit-liitteellä

Menot