Urheilu

Kerholla on pakka jo lähes kasassa

HPK ei aikaillut ensi kauden liigamiehistönsä kokoamisessa. Kerhon kausi päättyi kuukausi sitten ja seuralla on jo nyt kasassa 30 pelaajan rinki.

Perjantaina seura julkisti yhdeksän uutta pelaajasopimusta ja kolme jatkosopimusta. Uusia kerholaisia ovat hyökkääjät Kristian Vesalainen (aiempi seura Frölunda HC, Ruotsi), Mikko Lehtonen (Kärpät), Robert Leino (HIFK), Victor Backman (Stjernen, Norja) ja Nikolaj Krag (Rögle BK, Ruotsi) sekä puolustajat Niklas Friman (JYP), Roope Laavainen (Jokerit, A-nuoret)), Miro Karjalainen (Idaho Steelheads, ECHL) ja Markus Niemeläinen (Saginaw Spirit, OHL).

Viime kauden ringistä jatkavat maalivahti Antti Karjalainen ja hyökkääjät Miro Ruokonen ja Filip Krivosik.

Kerho päävalmentaja Antti Pennanen myhäili tyytyväisenä kokoonpanonsa täytyttyä pikavauhdilla.

– Meillä on nyt kuuteen ketjuun pelaajia. Suurella ringillä pääsemme harjoittelemaan monipuolisesti ja hyödyntämään erilaisten pelaajien ominaisuuksia. Tavoitteenamme on jatkaa nopeaa ja aktiivista peliä, jossa on mukana riittävästi myös kamppailuvoimaa. Olemme löytäneet hyviä vahvistuksia, joista osa on kokeneita ja osa lahjakkaita tulevaisuuden pelaajia, Pennanen kuvailee.

HPK:n ystävien mieluisimpia uutisia oli 17-vuotiaan Kristian Vesalaisen paluu Hämeenlinnaan. 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä ennätti pelata Hämeenlinnassa jo yhdeksän ottelua ennen joulua.

– Pääsin tutustumaan Kerhon menoon jo pienen pätkän, mutta jo sinä aikana seuran toiminta vakuutti minut. Todella mielelläni palaan Hämeenlinnan ja haluan jatkaa siitä, mihin talvella jäin, Vesalainen suunnittelee.

Kokemusta Kerhon kokoonpanoon tuo puolestaan Kärpissä viime kaudella pelannut 30-vuotias Mikko Lehtonen. Pitkän uran jo ulkomaillakin luonut Lehtonen haluaa tuoda Kerhoon myös johtajuutta.

– Sitähän minulta odotetaan ja se rooli minulle kyllä sopii. Kerhossa on erittäin raikas meininki, joka kannustaa tekemään töitä. Minulla olisi ollut vielä vuosi jäljellä sopimusta Kärppienkin kanassa, mutta ei siinä kauan tarvinnut miettiä, kun HPK nousi tapetille, Lehtonen muistelee.

Kolme kautta HIFK:ssa viettänyt Robert Leino on tuttu mies Kerhon väelle. Hämeenlinnassa viimeksi kaudella 2013–2014 pelannut 24-vuotias hyökkääjä haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan.

– Kyllä Kerho on tässä vaiheessa minulle paras paikka. Minulla on vielä potentiaalia mennä eteenpäin ja nyt siihen tarjoutuu hyvä mahdollisuus, Leino uskoo.

Kerhon paidassa nähdään ensi kaudella kaksi uutta ulkomaalaispelaajaa. 18-vuotias tanskalainen Nikolaj Krag on jo tutustunut uuteen seuraansa, ja 25-vuotias ruotsalainen Victor Backman saapuu myöhemmin Hämeenlinnaan.

– Victor pelasi viime kaudella Norjassa ja oli siellä tehokas. Hän on tehnyt myös Ruotsin junioriliigoissa kovia tehoja. Hän on jo noussut miesten tasolle ja on motivoitunut ottamaan seuraavan stepin urallaan, päävalmentaja Pennanen kertoo.

HPK esitteli ensi kauden joukkueensa perjantai-iltana Ritari-areenassa kannattajilleen järjestetyssä Kick off -tilaisuudessa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic