Urheilu

Kerholle kolme nuorta MM-mitalistia

HPK sai tänäkin keväänä nuoria jääkiekon MM-mitalisteja. Seuran A-nuorten joukkueen maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, puolustaja Otto Latvala ja hyökkääjä Olli Maansaari saivat myöhään sunnuntai-iltana kaulaansa hopeamitalit Popradissa Slovakiassa päättyneissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Pikkuleijonat hävisi loppuottelussa USA:lle maalein 4–2 (2–0, 2–1, 0–1).

Finaalin karvaasta tappiosta huolimatta Suomi pelasi hyvät MM-kisat. Joukkue voitti kaikki ottelunsa ennen sunnuntain finaalia.

Juuso Niemisen valmentaman joukkueen paras pelaaja oli hyökkääjä Kristian Vesalainen, joka valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi. Hän voitti myös maali- ja pistepörssin tehoilla 6+5=11. Parhaan puolustajan palkinnon pokkasi puolestaan Miro Heiskanen.

Hyvin uransa toisista MM-kisoista selvisi myös Ukko-Pekka Luukkonen, joka oli tänäkin vuonna Suomen ykkösveskari. Hämeenlinnalainen juhli vuosi sitten maailmanmestaruutta Grand Forksissa USA:ssa.

Luukkosen mielestä Suomi onnistui tänäkin vuonna hyvin, vaikka sunnuntain finaalitappio hieman kirvelikin.

– Joukkue kasvoi kisojen aikana juuri niin kuin tällaisissa turnauksissa pitääkin. Nousujohteinen peli siivitti meidät hyvään saavutukseen kovien maiden joukossa, Luukkonen arvioi.

Upi oli Suomen maalilla kuudessa ottelussa. Parhaiten 18-vuotiaan maalivahdin peli sujui välieräottelussa Venäjää vastaan.

– Onnistuin hyvin täydet 60 minuuttia ja vire pysyi yllä vielä jatkoajallakin, hän muisteli.

Hyviä koppeja Luukkonen napsi vielä finaalissakin, mutta vahvan USA:n lyömiseen se ei enää riittänyt.

– USA oli hirveän luisteluvoimainen ja yhtenäinen joukkue. Se oli näissä kisoissa ihan omassa sarjassaan, Luukkonen sanoi.

Luukkosella riitti torjuttavaa tämänkeväisissä MM-kisoissa.

– Tänä vuonna vaikutti siltä, että joukkueissa oli yksilötaitoa enemmän kuin viime vuonna. Jokaisella joukkueella oli ainakin yksi vahva ketju, Luukkonen arvioi.

Pikkuleijonien joukkue aloitti matkansa Suomeen aamupäivällä maanantaina. Edessä oli ensin pitkä bussimatka Itävallan pääkaupunkiin Wieniin, josta joukkue lensi Suomeen.

– Kotona jatketaan taas koulua ja muutaman viikon kuluttua alkavat treenitkin Kerhon kanssa, Luukkonen kertoi.

Ensi vuonna alle 18-vuotiaiden poikien MM-mitaleista pelataan Venäjällä. Kisapaikkakunnat ovat Tšeljabinsk ja Magnitogorsk. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic