Kiekko Urheilu

Kerholle vaivainen piste Mikkelistä – Emil Larmi loukkaantui avauserässä

HPK:lle neljäs perättäinen tappio. Jukurit onnistui katkaisemaan pitkän tappioputkensa.
Janne Tavi tekee Jukureiden ensimmäisen maalin HPK:n maalivahdin Emil Larmin taakse. HPK:n veskari loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään kaukalon. Kuva: Jaakko Avikainen

Tarjolla oli täydet kolme pistettä, mutta saaliina oli lopulta vain yksi. HPK:n liigajoukkue pelasi hyvän ottelun tapaninpäivänä Mikkelissä, mutta ei päässyt juhlimaan voittoa. Siinä roolissa oli kotijoukkue Jukurit, joka veti lopulta pitemmän korren voittomaalilaukauskisaan venyneessä ottelussa maalein 3–2 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0).

Jukureille voitto oli mannaa, sillä joukkue onnistui katkaisemaan jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Kerholle tappio oli puolestaan neljäs perättäinen.

Mikkeliläisten sankari oli kakkosketjun laitahyökkääjä Mika Partanen, joka onnistui maalinteossa voittomaalikisan neljännessä parissa.

Piste oli Kerholle tällä kertaa tavanomaistakin laihempi lohtu, sillä maalivahti Emil Larmi loukkasi nivusensa Jukureiden iskiessä ensimmäisen maalinsa avauserän puolivälissä. Kylmänä miehenä maalille luistellut Antti Karjalainen sai kuitenkin heti kiinni pelin juonesta ja torjui ottelussa monta vaarallista Jukureiden vetoa.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli veskarinsa loukkaantumista.

– Tällaista jääkiekko välillä on. Riskit loukkaantumisille ovat suuremmat varsinkin silloin, kun palataan tositoimiin neljän pakollisen vapaapäivän jälkeen, Pennanen muistutti.

Myös tappio harmitti Pennasta, sillä peliin valmistautuminen oli sujunut hyvin.

– Pelaajat olivat todella hyvin valmiina otteluun, mutta siitä ei tällä kertaa saatu palkintoa. Pelin isossa kuvassa olemme kuitenkin oikealla tiellä. Jo edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan pelasimme hyvin, Pennanen muisteli.

 

Kerho aloitti ottelun pirteästi, mutta ensimmäistä maalia pääsi juhlimaan Jukurit ylivoimalla. Asialla oli kauden ensimmäisen maalinsa iskenyt Janne Tavi.

HPK ei onnistunut maalinteossa toisessakaan erässä. Hyviä paikkoja hämeenlinnalaisilla kyllä oli, mutta varmasti pelanneen Jukureiden maalivahdin Sami Rajaniemen taakse kiekkoa ei saatu edes ylivoimalla.

Kolmannessa erässä HPK:n ylivoimapeli alkoi sujua. Heti erän alussa kultakypärä Teemu Turunen (syöttäjät Eetu Tuulola ja Philippe Cornet) iski hienon 1–1-tasoitusmaalin. Turusen kauden kahdestoista maali viuhui Jukureiden maaliin, kun Julius Vähätalon toisen erän lopulla saamaa jäähyä oli jäljellä 10 sekuntia.

HPK:n leirissä riemuittiin seuraavan kerran päätöserän lopulla. 52 sekuntia ennen loppusummeria puolustaja Niclas Almarin (Turunen ja Cornet) kauden ensimmäinen maali vei Kerhon 2–1-johtoon.

 

Tapaninpäivän ottelun varsinaisen peliajan loppu oli kuitenkin karmaiseva Kerholle. Jukureiden Mika Partanen onnistui maalinteossa, kun peliaikaa oli jäljellä 20 sekuntia. Mikkeliläiset onnistuivat tärkeässä osumassaan pelatessaan ilman maalivahtia. Kerhon epäonnen ritari tilanteessa oli puolestaan Arto Laatikainen, joka epäonnistui purkuvedossaan.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina kotikaukalossaan Ritariareenassa. Vuoden 2018 viimeiseen otteluun vastustajaksi saapuu Vaasan Sport. HäSa

 

Kommentti: HPK:n liian monet kasvot

HPK saattaa pelata kolme peräkkäistä peliä Liigassa niin, että sen pelitapa varioituu jokaiseen matsiin siinä määrin, että pelaamisesta on hankala löytää yhtenäistä punaista lankaa. Vieraspeli Jukureita vastaan tarjoili näkösälle sen Kerhon, jota ymmärrän vähiten.

Sentään hyökkäysalueen hyökkäyspeli aloitetaan pelistä toiseen samalla erinomaisella tavalla: puolenvaihtosiirroin. Tämä olikin paras pelaamisen ase Jukureita vastaan.

Muutoin Pallokerho viljeli juttuja, joiden perusteita en hoksaa. Verrattain valtavat määrät purkukiekkoja yli oman siniviivan ja etenkin jatkuva hyökkääminen päätykiekoin ovat seurausta siitä, ettei piitata kiekkokontrollista eikä syöttöketjuista; hyökätään liian hätäisesti pystyyn ja syötellään pitkähköjä kiskaisuja keskialueelle lyhytsyöttöpelin sijaan.

Sanoisin, että Antti Pennanen ylivalmentaa taktiselta puolelta joukkuettaan tarpeettomasti. Tällä konstilla pelaaminen ei tule riittävän valmiiksi kevääseen mennessä.

Kerho sai olla tyytyväinen, että pääsi voittomaalikilpailuun asti tappiokierteessä olevan Jukureiden kanssa.

Petteri Sihvonen