Urheilu

Kerhon A-nuoret juhlivat mestaruutta

HPK:n A-nuorten liigajoukkueen kevät on kullanhohtoinen. Joukkue juhli lauantaina Porissa suomenmestaruutta kukistettuaan jatkoerään huipentuneessa toisessa finaalissa Porin Ässät maalein 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0). Kerho voitti lyhyen finaalisarjan voitoin 2–0.

HPK:n voittomaalin ohjasi Ässien verkkoon ykkösketjun laitahyökkääjä Tommi Harainen, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Niclas Almarin ja Teemu Tenhusen syöttämän maalin näki Porin Isomäki-areenassa 2799 katsojaa.

Nelosketjun hyökkääjä Olli Maansaari (syöttäjät Jaakko Kuusisto ja Miku Ronkainen) iski puolestaan HPK:n ensimmäisen maalin toisessa erässä.

Kerhon ja Ässien ensimmäinen finaali torstaina Hämeenlinnassa oli jännittävä koitos ja samanlaisena jatkui meno Porissakin. Maalipaikkoja hämeenlinnalaisilla oli vaikka kuinka moneen osumaan, mutta Ässien maalivahti Kasperi Kotkaniemi (45 torjuntaa) oli vaikea ohitettava.

HPK:n kapteeni Harri Kainulainen huokaili onnellisena mestaruuden varmistuttua. Uransa toista juniorimestaruutta (ensimmäinen HPK:n B2-nuorissa) juhlinut Kainulainen oli lähes sanaton finaalin tauottua.

– Eihän tässä nyt oikein mitään osaa sanoa. Tämä on koko joukkueen kovan työn tulosta. Kasvoimme koko ajan kohti tavoitettamme ja saimme lopulta hienon palkinnon. Tämä joukkue on urani yhtenäisin ja hienoin porukka, Kainulainen kehui.

Kainulainen hyvästeli lauantaina A-nuorten kaukalot.

– Tästä on hieno lähteä jatkamaan uraa kovempiin peleihin. Kaikkeni teen, että pääsisin juhlimaan menestystä aikamiestenkin peleissä, Kainulainen nauroi.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen antoi joukkueelleen arvosanaksi täyden kympin. Hän kuitenkin muistutti, että kauden aikana oli välillä vaikeitakin hetkiä.

– Tämä oli lopulta sellainen kasvutarina, josta meidän kaikkien on hyvä ottaa oppia. Kokeneet kaverit ottivat kovissa peleissä koko ajan enemmän vastuuta, ja mikä hienointa, se tarttui myös nuoriin pelaajiimme. Maalivahtimme Ukko-Pekka Luukkonen (29 torjuntaa lauantaina) oli yksi tärkeä lenkkimme, mutta samanlaisia tosiäijiä löytyy kenttäpelaajistammekin. Kaverien pokka piti todella hyvin molempien finaalien tiukoissakin paikoissa. Ihan oikea joukkue pääsi juhlimaan mestaruutta, Tiilikainen sanoi.

Tiilikainen muistutti myös, että nuorten mestaruudesta saa olla ylpeä koko kerholainen jääkiekkoperhe.

– Monessa joukkueessa on tehty hyvää pohjatyötä aiempina kausina. Siitä suuri kiitos koko seuramme organisaatiolle, Tiilikainen korosti.

Tiilikainen on ollut mukana Kerhon A-nuorten joukkueiden valmennuksessa neljä kautta, joista kaksi viimeistä kautta päävalmentajana. Keväällä 2013 Tiilikainen juhli Kerhon edellistä A-nuorten mestaruutta apuvalmentajana.

Viime kaudella Tiilikaisen suojatit ylsivät neljänneksi.

– Monen pojan matkassa olen ollut mukana, ja he ovat järjestäneet aiemminkin hienoja hetkiä. Mestareina on kuitenkin aina hienointa olla. Tätä pitää nyt juhlia oikein kunnolla, Tiilikainen suunnitteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.5.2020