Kiekko Urheilu

Kerhon huolellisuus ei riittänyt – HPK sai tyytyä yhteen pisteeseen CHL-liigan kotiavauksessaan

HPK:n ykkösketjussa pelannut Jere Innala oli tarkkana kaukalossa torstain CHL-ottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n ykkösketjussa pelannut Jere Innala oli tarkkana kaukalossa torstain CHL-ottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK kärsi kirvelevän jatkotappion CHL-liigan kotiavauksessaan tshekkiläistä HC Plzeniä vastaan. Kotijoukkueen onneksi jatkopaikka on vielä omissa käsissä, kun otteluita alkulohkossa on jäljellä kolme.

CHL-taipaleensa kotona aloittanut HPK joutui tyytymään yhteen pisteeseen, kun HC Plzen nipisti voiton jatkoajalla lukemin 1−2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–1). HPK:n ainoan maalin teki Cody Kunyk.

– Oli kirvelevä loppu kyllä. Kovan työn teimme, että pääsimme tasoihin. Paikkoja oli muuhunkin, pohti HPK-valmentaja Antti Miettinen ottelun jälkeen.

Kaksi ensimmäistä erää meni Kerholta surkealla osumatarkkuudella, kun laukaus toisensa jälkeen hyviltäkin maalipaikoilta kilpistyi maalivahti Jaroslav Pavelkan panssareihin tai viuhui maalista ohi. Ensimmäisen maalin teki vierailijajoukkue Pilsen, kun Milan Gulaš täräytti kiekon Kerhon verkkoon.

– Hyvin valmistauduimme otteluun. Sitten pikkuisen alkoi lipsumaan. Viime kädessä niissä maalipaikoissa viimeinen terävyys ei ihan ollut siinä, sanoi Miettinen.

Etenkin toinen erä oli vankkaa HPK:n painostusta. Osumaa ei kuitenkaan tullut, ja muutaman kerran hyökkäysinnokkuus oli kostautua Pilsen-pelaajien karatessa kotijoukkueen maalia kohti. Vieraiden vaarallisin oli toisessakin erässä maalintekijä Gulaš.

 

Huojentava tasoitus tuli kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Hyvää tahtia pitänyt Kerhon ykkösketju toi kiekon hyökkäysalueelle, jonka jatkona Kunyk kiersi maalin ja pyöräytti pelivälineen tolpan kautta sisään. Kyseessä oli ansaittu palkinto runsaasti paikkoja luoneelle ketjulle. Syöttöpisteet saivat Jere Innala ja Markus Nenonen.

Kunykin, Innalan ja Nenosen ketjun vire lupailee tällä hetkellä hyvää myös Liiga-kautta silmälläpitäen. Aavistuksen vaisujen harjoitusotteluiden jälkeen etenkin Kunyk näyttää löytäneen aavistuksen lisää juonikkuutta ja kulmapeleissäkin riittävää särmää nyt, kun peleissä on oikeaa panosta. Innalan ja Nenosen luistimet ovat puolestaan kulkeneet lennokkaasti jo tovin.

HPK:lla oli vielä varsinaisen peliajan loppuhetkillä tilaisuus napata täydet pisteet, kun Elmeri Eronen löysi maukkaalla läpisyötöllään läpiajoon karanneen Tommi Tikan. Yritys kilpistyi kuitenkin Plzenin maalille erän alkupuolella vaihdettuun Dominik Frodliin.

Lopulta ottelun ratkaisi läpikotaisin vaarallinen Gulaš, joka punnersi toisen maalinsa vain 17 jatkoaikasekunnin jälkeen. Miettinen kehui vastustajansa yksilöitä pelaajiksi, jotka pitää ottaa tosissaan.

– Varsinkin tämän jengin pelaajien kanssa saa kyllä painia. Erinomaisia joukkueita ja hienoja pelejä meille, sanoi Miettinen.

HPK:lla parannettavaa löytyy enemmän viisikkopelistä kuin yksilöiden suorittamisesta.

– Aika paljon vaihdoimme ketjuja tähän peliin. Moni jätkä pelasi tosi hyvin. Ehkä siinä on enemmän meidän rakenteemme ja yleisen pelaamisen kanssa ongelmia, jätkät pistävät kyllä kaiken likoon, summasi Miettinen.

Ottelua seurasi 2965 katsojaa. Lauantain Zug-otteluun HPK odottaa ainakin 500 katsojaa enemmän. HäSa

Pakkovoiton makua lauantaina

Torstain jatkoaikatappio ei ollut HPK:lle kohtalokas, mutta jatkoonpääsyn kannalta tappio teki matkan mutkikkaammaksi.

HPK:lla on lauantain Zug-kamppailun lisäksi kaksi peliä pisteautomaatilta näyttävää tanskalaista Rungstedia vastaan, mutta merkityksellisintä pistepainia käydään lauantaina sveitsiläisten kanssa. Käytännössä tanskalaisten voittaminen kahteenkaan kertaan ei todennäköisesti riitä jatkopaikkaan, mikäli HPK häviää Zugille lauantaina. Pilsen kohtaa myös tanskalaiset vielä kerran, ja lisäksi Zug ja Pilsen jakavat pisteitä vielä keskenään, mahdollisesti HPK:n kannalta pahasti ristiin.

Jatkopaikka on siis vielä toistaiseksi omissa käsissä – mikäli osumatarkkuus ja viisikkopelaaminen ottavat taas napsun parempaan suuntaan lauantaille.

Hyviä asioita HPK:n pelaamisessa riittää. Torstain tappion jälkeen koppiin asteli lisäksi sen verran kiukkuisia ilmeitä, että motivaatiosta tuskin on pulaa.

CHL-menestys kiinnostaa – eikä vain taloudesta, oluenmyynnistä ja lippukaupasta vastaavia hämeenlinnalaisia.

 

Päivän lehti

24.1.2020