Kiekko Urheilu

Kerhon kiertueella lauottiin tarkasti

HPK-juniorijääkiekko ja Zapway esittelevät jääkiekkoa Hämeenlinnan koululaisille.
HPK:n naisten liigajoukkueen Esteri Kalliomäki seuraa Inari Välimäen vetoa keskiviikkona Nummen koululla.

Nummen yhtenäiskoulun liikuntasalissa tuuletettiin keskiviikkona komeita maaleja. Vauhdissa olivat koulun kolmasluokkalaiset, jotka tutustuivat jääkiekkoon HPK-juniorijääkiekon koulukiertueella. Kolmen päivän aikana lajia esitellään viidellä koululla yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin perhe- ja nuorisoliikuntaa tarjoavan Zapwayn kanssa.

Kerho haluaa tällä kertaa esitellä jääkiekkoa etenkin alakouluikäisille tytöille. Kiertueella mukana on muun muassa HPK-kiekkonaisten liigapelaajia.

– Menemme tyttökiekko edellä, mutta myös poikia on ollut mukana menossa. Noin tunnin mittaisissa tilaisuuksissa koululaiset pääsevät kokeilemaan muun muassa erilaisilla temppuratoja, me kerromme lajista, sanoo HPK-juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Nuoria lätkän pariin kannustaa myös Kerhon tyttöjääkiekkokoordinaattori Maija Hassinen-Sullanmaa. Seuran pelaajista Nummella mukana olivat puolestaan Sanni Lilli, Esteri Kalliomäki, Josefiina Korpela ja Emma Katajamäki.

– Mukavinta taitaa olla salibandypallon laukominen täysissä maalivahdin varusteissa olevan veskarin taakse. Muutamia komeita laukauksia on jo uponnut maaliin, Hassinen-Sullanmaa nauraa.

 

Yhdeksänvuotias Aino Lamberg harrastaa jalkapalloa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran riveissä. Jääkiekkokin on tuttu laji, sillä tytön pikkuveli pelaa HPK:ssa.

Hyvin näytti pysyvän lätkämaila Ainonkin käsissä, sillä hän yllätti veskarin ensimmäisen tyttöryhmän komeimmalla yläkulmavedolla.

– Se oli kyllä tarkka veto, mutta ihan säkää. Tällaisia lajien esittelyjuttuja sai olla useamminkin. Nämä ovat kivoja tapahtumia, pohti Aino.

Aino saattaa vielä innostua jääkiekostakin, mutta jalkapallo on tällä hetkellä ykköslaji.

– Pelaan HJS:ssä jo oikein joukkueessakin, vuonna 2009 syntyneissä, Aino muistuttaa.

 

Nummen koululla jääkiekkoon tutustui viitisenkymmentä lasta. Tiistaina jääkiekon sanansaattajat vierailivat Tuomelan ja Ruununmyllyn kouluilla, ja tuolloin oli mukana vajaa sata koululaista.

– Huomenna (torstaina) olemme Miemalassa ja Myllymäessä. Näilläkin kouluilla tapaamme noin sata nuorta, Rahikainen arvelee.

Rahikaisen mielestä koulukiertue on onnistunut hyvin.

– Kyllä lapset ovat kiinnostuneita lajista. Moni on kysellyt, miten pääsee mukaan seuramme toimintaan.

HPK kannustaa nuoria jääkiekon pariin myös ottelutapahtumissaan. Koulukiertueelle osallistuneet alakoululaiset on kutsuttu myös joulukuussa seuraamaan Rinkelinmäelle naisten maaottelua Suomi–Sveitsi.

– Yhteistyössä Jääkiekkoliiton kanssa järjestämme tyttöjääkiekkotapahtuman, joka on jatkumoa koulukiertueelle, toiminnanjohtaja Rahikainen kertoo. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020