Kiekko Urheilu Helsinki

Kerhon kiri jäi torsoksi Helsingissä – "Hyvä, että teimme tästä sentään maalin pelin"

HPK heräsi kolmannessa erässä, mutta loppukiri ei riittänyt sarjapisteisiin Helsingissä. HIFK:sta erityisesti loisti viime kevään mestarijoukkueen tähtihyökkääjä Teemu Turunen.
Arto Laatikaiselta ja Elmeri Eroselta karannut Iikka Kangasniemi oli liukas vastustaja HPK:lle, mutta hän ei itse saanut kiekkoa torjuntavuorossa olleen Rasmus Reijolan taakse. Kuva: Matti Raivio
Arto Laatikaiselta ja Elmeri Eroselta karannut Iikka Kangasniemi oli liukas vastustaja HPK:lle, mutta hän ei itse saanut kiekkoa torjuntavuorossa olleen Rasmus Reijolan taakse. Kuva: Matti Raivio

HIFK:n tuloksellinen vire säilyi vahvana, kun se kaatoi vierasjoukkue HPK:n 3–2. Voitto oli helsinkiläisille yhdestoista viimeisen 14 ottelun aikana.

HIFK aloitti ottelun isännän ottein vierasjoukkueen pelinrakentelun ollessa heikkolaatuista – ja turhan usein roiskimista.

Avauserässä kotijoukkue avasi myös maalihanat. HPK:n puolustaja Miro Karjalainen merkkasi tilanteen väärin ja jätti tilaa Jere Salliselle hiipiä takatolpalle viimeistelemään Iikka Kangasniemen syötöstä.

Sallisen laukaus ohitti HPK:n maalissa pelanneen Rasmus Reijolan, joka aloitti ensimmäisen ottelunsa HPK:n tolppien välissä sitten lokakuun 31. päivän SaiPa-HPK -ottelun.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen myönsi ottelun jälkeen, että Kerho oli avauserässä pinteessä.

– HIFK:lla oli vahva lähtö peliin ja meillä oli heikko hetki erän ensimmäisen 10–15 minuutin aikana. Olimme pulassa, Pennanen niputti.

 

HIFK jatkoi maalitalkoitaan toisessa erässä. Asialla olivat tällä kertaa HPK:n viime kauden mestarijoukkueen kärkihyökkääjä Teemu Turunen, joka veivasi maalin ohi Reijolan. Syöttöpisteet keräsivät Sebastian Dyk ja viime kauden Kerho-kapteeni Otto Paajanen.

Turusen vahvasta kaudesta kertoo paljon se, että hän on Liigan pistepörssissä toisena JYPin Julius Nättisen jälkeen.

Kolmannessa erässä asialla oli sama ketju. Tällä kertaa Turunen riisti kiekon keskialueella ja kolmikko pääsi 3–2 -hyökkäyksestä lataamaan pudottavan puolustuksen edestä kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Maalin iski tällä kertaa Dyk, syöttäjänä Turunen.

 

HPK sai vihdoin maalihanat auki kolmannen erän puolivälissä, kun TPS:stä kesken kauden hankittu Santeri Lukka rikkoi ottelussa Kerhon kuparisen.

Lisää seurasi puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Tommi Tikan rannelaukaus yllätti helponnäköisesti HIFK-maalia vartioineen Frans Tuohimaan. Ottelun lopussa HPK jahtasi tasoitusta vimmatusti, mutta HIFK piti pintansa.

– Molemmilla oli vähän maalipaikkoja ja sitä kautta tasainen peli. Paljon kamppailuja ja laitojen lähellä pelaamista. Sitä kautta erittäin hyvä testi meidän joukkueellemme. Hyvä, että teimme tästä sentään maalin pelin, Pennanen summasi.

Ottelussa nähtiin paljon kamppailuja, mutta ne suoritettiin puhtaasti sillä ottelussa nähtiin vain yksi jäähy. HPK:n kannalta ikävästi se tuli Valtteri Puustiselle huitomisesta kolmannessa erän lopulla 3–2 -tilanteessa, mikä söi kallisarvoisia mahdollisuuksia tasoittaa ottelu.

– Viisasta pelaamista molemmilta. Jäähyttömyys on iso asia, jos näitä pelejä haluaa voittaa, Pennanen sanoi.

 

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkaraisen mielestä HIFK pelasi kurinalaisen ottelun.

– Saatiin HPK:n tekopaikat minimiin, mutta lopussa jouduimme aika koville. Hieman yllättäen se oli yhtäkkiä maalin peli, Pikkarainen sanoi.

HIFK tiedotti sunnuntaina tehneensä kovan kaappauksen. Se haali riveihinsä viime kauden runkosarjan pistepörssin kakkosen, Ville Leskisen, joka pelasi alkukauden SHL:ssä Färjestadin paidassa.

HPK:ta vastaan Leskinen ei kuitenkaan vielä pelannut, eikä Leskisen debyyttiottelua HIFK-paidassa ole lyöty vielä lukkoon.

– Katsotaan milloin oikea hetki tulee. Onko se tällä viikolla vai jopa ensi viikolla, niin sitä katsotaan sitä päivä kerrallaan, Pikkarainen sanoi.

Tappion myötä pykälän alemmaksi sarjataulukossa pudonnut seitsemäntenä majaileva HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan kotijäällään torstaina TPS:n. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020