Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kerhon naiset juhlivat vain ennen ottelua

18-vuotiaiden MM-mitalistien palkitseminen sujui vielä hyvin, mutta sen jälkeen kaukalossa tanssahteli TPS.
Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-naisten liigajoukkue ei taatusti halua muistella sunnuntaista alemman jatkosarjan kotiotteluaan Turun Palloseuraa vastaan. Joukkue esiintyi Metritiskin-yleisölle todella veltosti ja taipui 1–6 (1–1, 0–1, 0–4) -tappioon.

Kerhon peli oli täydellinen ulospuhallus lauantain hyvin sujuneesta Vaasan ottelusta Sportia vastaan. Hämeenlinnalaiset tekivät tukuittain syöttövirheitä, möhlivät hyviä maalipaikkoja ja olivat mahallaankin tämän tästä.

HPK oli valmistautunut otteluun hyvin ja luisteli vielä kaukaloonkin varsin iloisissa tunnelmissa, sillä ennen peliä palkittiin 18-vuotiaiden MM-kisojen pronssimitalistit Julia Liikala, Kiti Seikkula, Heli Allinen ja Heta Seikkula.

Seremonioiden jälkeen ei sitten enää ketään naurattanutkaan.

– En tiedä, miksi koko porukka oli näin hengetön. Hommia kyllä yritettiin tehdä tosissaan, mutta ihme puhaltamiseksi se kuitenkin meni. Ensimmäisessä erässä olimme vielä jotenkin kartalla. Sen jälkeen kaveri teki helppoja maaleja, ja meiltä katkesi selkäranka, myönsi HPK:n päävalmentaja Markku Pirttiniemi.

Kerho porskuttaa edelleen vahvasti liigan alemman jatkosarjan kärjessä, mutta sunnuntain kaltaisilla esityksillä ei kunnian kukko laula play off -peleissä.

– Maalintekohan tässä nyt eniten tökki. Jos lauotaan vain päin veskaria, niin eihän ne kiekot sinne verkkoon uppoa. Nyt pitää katsella videoita ja ottaa suunta taas ylöspäin, suunnitteli Pirttiniemi.

 

Myös MM-mitalisti Julia Liikala harmitteli hukattuja maalipaikkoja. Hyökkääjän mielestä peli lähti valumaan jo alusta väärään suuntaan.

– Jos olisimme alussa saaneet paikoistamme sisään, olisi jatko ollut ehkä erilainen. Toivottavasti saamme rivimme taas pian kuntoon, Liikala toivoi.

Liikalalla riittää nälkää paiskia hommia Kerhossa, vaikka sunnuntaina mikään ei onnistunut.

– MM-mitali kannustaa eteenpäin. Haluan antaa yhä parempia näyttöjä liigassa ja saavuttaa vielä joskus mitalin myös aikuisten MM-kisoissa, hymyili Liikala.

 

HPK:n ainoan maalin TPS:n maaliin iski avauserässä Kiia Simola (syöttäjät Kiti Seikkula ja Ida Karjalainen). Sen jälkeen meno kaukalossa olikin yhtä hunajata, sillä turkulaiset takoivat maaleja tasakentällisin, alivoimalla ja tyhjiin.

Vauhdissa oli varsinkin Tepsin nimekäs ykkösketju Maija Otamo (2+2), Susanna Tapani (2+1) ja Uchechi Udeh (1+1). Mainion ottelun pelasi myös maalivahti Isabella Bortnoj (49 torjuntaa).

HPK:n veskariosastolla on puolestaan surkea pelipäivä. Riikka Oinonen aloitti ottelun, mutta sai tarpeekseen pelistä 1–4-tilanteessa (17 torjuntaa. Ottelun lopun torjunut Salla Sivula torjui kolme kertaa.

Kerho kohtaa seuraavaksi sarjajumbon KJT Haukat. Ottelu pelataan keskiviikkona Metritiski-areenassa kello 18.45. HäSa