Kiekko Urheilu

Kerhon naiset kovassa kyydissä – Kärkijoukkue Kiekko-Espoo iski tasaiseen tahtiin maaleja HPK:n verkkoon

Julia Liikala ylsi 1+1-pisteen tehoihin lauantain Espoon ottelussa. Kuva: Riku Hasari
Julia Liikala ylsi 1+1-pisteen tehoihin lauantain Espoon ottelussa. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaisten liigajoukkueelle jäi saaliikseen vain murusia lauantain ottelussa sarjakärki Kiekko-Espoota vastaan. Tasaiseen tahtiin maaleja nakutellut Espoo oli kotikaukalossaan parempi maalein 9–3 (2–1, 6–1, 1–1).

Kerho onnistui yllättämään espoolaisten maalivahdin Tiia Pajarisen vain kerran jokaisessa erässä. 1–1-osumassa asialla oli puolustaja Heta Seikkula (syöttäjät Riikka Noronen ja Julia Liikala). Toisen erän maalin (7–2) kirjasi puolestaan tililleen kakkosketjun sentteri Liikala (Seikkula ja Jutta Stoltenberg). Myös kolmosketjun laitahyökkääjä Ida Karjalainen onnistui maalinteossa (8–3). Stoltenberg ja Saara Kolehmainen syöttivät hänen osumansa.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Katja Pasanen osasi odottaa vaikeaa ottelua.

– Kyllä Espoo oli juuri niin kova kuin arvelimmekin. Tänään emme pystyneet vastaamaan joukkueen menoon pelin millään alueella. Emme yltäneet edes ihan omalle tasollemme, ja sen takia numerotkin pääsivät repeämään vähän liian suuriksi, Pasanen arveli.

Sivula huilasi välillä

HPK:n maalivahdeista sekä Salla Sivula että Netta-Sisko Lahtinen pääsivät torjuntahommiin. Sivula pelasi toisen erän puoleen väliin saakka ja koko kolmannen erän. Hänelle kertyi 29 torjuntaa.

Toisen erän jälkimmäisen kympin (31.41–40.00) Sivulaa tuuranneelle Lahtiselle kirjattiin kuusi torjuntaa.

– Veskarien vaihtoihin ei liittynyt mitään dramatiikkaa. Päätimme vain tällä tavalla reagoida tilanteeseen  ja antaa Sallalle vähän rauhoittumisaikaa nollata välillä tilannetta, Pasanen sanoi.

Espoolaisten maalit iskivät Emmi Rakkolainen (2+1), Anniina Rajahuhta (2+0), Tinja-Mariia Haukijärvi (1+3), Ella Viitasuo (1+1), Nea Ruuskanen (1+2), Minnamari Tuominen ja Sofia Nuutinen.

Kiekko-Espoon maalivahti Pajarinen selvisi ottelustaan 21 torjunnalla.

HPK jatkaa pelejään sunnuntaina kohtaamalla kotikaukalossaan Metritiski-areenassa sarjajumbo Vaasan Sportin.

– Seuraavaksi meitä mitataan taas hieman erilaisessa ottelussa. Tämänpäiväinen kamppailu pitää nyt vain nollata ja aloittaa valmistautuminen kotipeliin, Pasanen suunnitteli. HäSa