Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kerhon naiset ovat palanneet kaukaloon – Takana erilainen kesän harjoituskausi

Syyskuussa käynnistyvään Naisten Liigaan matkataan päävalmentajaksi siirtyneen Mari Saarisen johdolla.
Mari Saarinen on ottanut komentoonsa HPK-kiekkonaisten liigajoukkueen. Kuva: Esko Tuovinen
Mari Saarinen on ottanut komentoonsa HPK-kiekkonaisten liigajoukkueen. Kuva: Esko Tuovinen

HPK-kiekkonaisten viiden kuukauden mittainen odotus on ohi. Viime keväänä Naisten Liigan pelit puolivälieriin päättänyt joukkue on palannut jääharjoituksiin uuden päävalmentajansa Mari Saarisen johdolla. Keskiviikkona Hakio-jääliikuntakeskuksessa kaukalossa viiletti kokoonpano, jolla ainakin vauhtia riitti yllin kyllin.

– Kyllä ensimmäisissä treeneissä on mukana aina enemmän intoa kuin järkeä. Tänä vuonna kevät ja kesä ovat olleet koronan takia vielä erilaista aikaa, eli kyllä yhteen palaaminen on joukkueelle todella iloinen asia, Saarinen pohtii.

Kerhon pelaajat harjoittelivat kesäkauden sananmukaisesti akselilla Helsinki–Kittilä. Päävalmentajan mukaan omatoimiset harjoitukset sujuivat kuitenkin yllättäväkin hyvin.

– Kaikilla oli hyvät harjoitteluolot, eikä viikko-ohjelmien toteuttamisessa ollut vaikeuksia. Pelaajat koostivat itsenäisestikin ohjelmiaan ja niitä sitten arvioitiin aina viikon päätteeksi. Uskon kyllä, että saimme poikkeusoloista huolimatta harjoittelusta kaikki ne hyvät asiat irti.

– Joillekin pelaajille yksin puurtaminen oli mukavaa vaihtelua ja näytti sopivan oikeinkin hyvin. Osa on taas selvästi enemmän joukkueharjoitusten ystäviä, mutta heillekin pieni vaihtelu teki ihan hyvää, Saarinen uskoo.

Avaimia käteen

Saarinen on Kerhon naisten mukana toista kauttaan. Viime kaudella hän oli päävalmentajana toimineen Katja Pasasen yhtenä apuvalmentajana.

Päävalmentajana Saarinen tuo uusia tuulia Kerhoon.

– Pyrin osallistuttamaan pelaajia aiempaa enemmän. Annamme heille avaimet, mutta haluamme nähdä, miten he vievät pelin eri osa-alueita eteenpäin, Saarinen suunnittelee.

Saarisen apuna Kerhoa luotsaavat junioripuolelta liigajoukkueeseen siirtynyt Olli Simola ja aiemmilta kausilta tutut Jussi Korhonen ja Maija Hassinen-Sullanmaa (maalivahtivalmentaja).

Kerhon valmentajatiimillä on luotsattavaan 23 pelaajan rinki, joka Hämeen Sanomien tietojen mukaan täydentyy vielä ainakin yhdellä pelaajalla.

– Olemme saanet kokoon hyvän joukkueen, jolla on tavoitteena myös menestyä. Viime kauden joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja sitä on täydennetty lupaavilla pelaajilla. Joukkueen lopullinen iskukyky selviää tietenkin myöhemmin, mutta jo tässä vaiheessa voin sanoa, että olen saanut aika hyvin haluamani näköisen ryhmän, Saarinen sanoo.

Pitkä matka RoKin vieraaksi

Naisten Liigassa pelaa tällä kaudella 11 joukkuetta. Uutena sarjaan on noussut Rovaniemen Kiekko, jonka Saarinen toivottaa tervetulleeksi liigatasolle.

– Pitkiä reissuja on edessä, mutta hienoahan se on, että liiga laajenee. Ainakin puitteet RoKilla ovat hyvin kunnossa, päävalmentaja Saarinen vihjaa. HäSa

HPK-kiekkonaiset kaudella 2020–2021

Maalivahdit: Salla Sivula ja Tea Koljonen (Kuortane).

Puolustajat: Jutta Stoltenberg, Kiia Simola, Heta Seikkula, Noora Jaakkola, Elli Suoranta (Ilves), Daniela Wilkman (KJT-Haukat) ja Matilda Penttilä (RoKi).

Hyökkääjät: Riikka Noronen, Saimi Lehto, Jasmine Ylitalo, Anniina Kaitala, Saara Kolehmainen, Jade Mäkivaara, Julia Liikala, Alisa Skog (KJT-Haukat), Emmi Kortesaari (HPK- juniorit), Viivi Simola, Niina Koukkula, Kiti Seikkula, Emma Katajamäki ja Ines Lukkarila.

Valmentajat: Mari Saarinen (päävalmentaja), Olli Simola, Jussi Korhonen ja Maija Hassinen-Sullanmaa.

HPK:n harjoitusottelut: 8.8. klo 17.20 K-Espoo–HPK, 15.8. klo 12.30 HPK–Ilves (Pohjantähti-areena), 16.8. klo 14 HPK–KooVee (Pohjantähti-areena), 22.8 klo 14.00 HPK–K-Espoo (Hakio-halli) ja 23.8. klo 14 HPK–HIFK (Hakio-halli).

Naisten Liigan HPK avaa 5.9. vierasottelulla Kuortanetta vastaan.

Päivän lehti

4.8.2020