Kiekko Urheilu

Kerhon naiset saivat tappioputkensa poikki

Lukko ei pysynyt peliään parantaneen HPK:n kyydissä.
Elina Heikkinen (vas.) ja Essi Määttä tuulettavat Heikkisen tekemää Kerhon kolmatta maalia

HPK-kiekkonaisten joukkue juhli lauantaina makeaa voittoa naisten jääkiekkoliigassa. Joukkue sai poikki jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa kukistamalla Metritiski-areenassa Rauman Lukon maalein 4–1 (2–1, 1–0, 1–0).

Hyvin pelannut Kerho hallitsi ottelua varmoin ja rauhallisin ottein. Lukko onnistui tosin menemään johtoon jo toisella minuutilla, mutta avauserän alkupuoliskon jälkeen kuskin paikalla oli kotijoukkue.

HPK:n ensimmäisen maalin tehnyt kapteeni Jutta Stoltenberg huokaili tyytyväisenä pelin jälkeen. Puolustaja arveli, että alkusävelet voitokkaalle pelille puhallettiin jo viime sunnuntain kotipelissä Kärppiä vastaan.

– Lähdimme jatkamaan siitä mihin jäimme edellisessä pelissä ja hakemaan pitkästä aikaa voittoa. Jokainen pelaaja pohti tykönään syitä huonoon peliin ja pyrki parantamaan esitystään. Se näköjään auttoi ja tästä on taas mukava jatkaa eteenpäin, Stoltenberg pohti.

Tyytyväinen joukkueensa menoon oli myös päävalmentaja Markku Pirttiniemi. Hän kehui koko joukkuettaan, mutta erityisesti rauhallisen varmasti torjunutta maalivahti Salla Sivulaa (33 torjuntaa).

– Maalivahtimme oli tänään hyvä, mutta kyllä koko joukkueemme pelasi nyt erittäin hyvin. Alku oli vähän nihkeää, mutta sen jälkeen homma oli hyvin hallussamme. Parempaa peliä on ollut luvassa jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt saimme aikaan tulosta. Mitään ihmeitä emme ole kuitenkaan tehneet. Pidimme tällä viikolla vain muutaman palaverin, ja pääsimme myös vetämään hyviä treenejä ehjillä viisikoilla, Pirttiniemi kertoi.

 

HPK:n tehokkain hyökkäysketju oli lauantaina Elina Heikkisen (1+0) johtama trio, jonka laidoilla pelasivat Essi Määttä (1+1) ja Mirka Kuivikko (0+1). Ketjun takana pelannut puolustaja Iida Haakana ylsi kahteen syöttöpisteeseen.

Myös Julia Liikalan (0+2) johtama kolmikko oli tehokas. Ketjun laitahyökkääjistä Kiti Seikkula ylsi yhteen maaliin ja Emma Katajamäki yhteen syöttöön.

Kerho jatkaa pelejään sunnuntaina kohtaamalla kotikaukalossaan sarjan kärkijoukkueen Tampereen Ilveksen.

Jutta Stoltenbergin mukaan seuraavaan peliin ei tarvita lisäsytykettä.

– Rakasta naapuria vastaan panemme kaikki likoon, Stoltenberg nauroi.

Päävalmentaja Pirttiniemen mielestä kovan joukkueen kohtaaminen osuu hyvään saumaan.

– Toivottavasti tämänpäiväinen pössis jatkuu, vaikka vastassa on todella kovaa liikkuva joukkue, Pirttiniemi muistutti. HäSa