Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kerhon naiset ylempään jatkosarjaan – Uusi maalivahti Pia Dukaric antoi näytön taidoistaan

HPK:n uusi maalivahti Pia Dukaric torjui toisessa erässä Lukon Emilia Varpulan rangaistuslaukauksen. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n uusi maalivahti Pia Dukaric torjui toisessa erässä Lukon Emilia Varpulan rangaistuslaukauksen. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaiset otti odotetun kotivoiton Rauman Lukosta maalein 4–1 (1–0, 0–1, 3–0) ja varmisti paikkansa SM-liigan ylemmässä jatkosarjassa kuuden parhaan joukossa. Alkusarjaa on jäljellä kolme ottelua ja eroa viivan alle on nyt kymmenen pistettä.

Lauantain voitto oli HPK:lle jo kuudes putkeen, mutta helpolla pisteet eivät Metritiski-areenassa tulleet hallinnasta huolimatta.

HPK tuli vahvasti peliin ja laukoi hanakasti, mutta hyvistä paikoista huolimatta maalit olivat tiukassa.

Avauserässä Heli Allinen laukoi siniviivalta maalin, mutta muuten yhteensä 40 torjuntaa ottanut yhdysvaltalainen Shelley Payne oli viimeisenä lukkona vieraiden maalilla.

Toisen erän alku oli ensimmäisen toisintoa. HPK painoi päälle ja loi tilanteita, mutta ei saanut kiekkoa maaliin.

– Tehtiin peli itsellemme vaikeaksi. Jotenkin kevyesti tultiin peliin, vaikka liikettä olikin ja taitoahan joukkueessamme on paljon. Pitää käydä läpi, missä ongelmat olivat ja purkaa ne joukkueen kanssa, puntaroi HPK:n päävalmentaja Katja Pasanen.

 

Kotijoukkueen maalinsuulla debytoi slovenialainen Pia Dukaric ja 19-vuotias veskari selvisi urakastaan hyvin. Torjuntoja kertyi 18 ja mukaan mahtui toisen erän puolivälissä näyttävä rangaistuslaukauksen torjunta.

– Olen ollut pari viikkoa Hämeenlinnassa ja olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, mukavasti kaikki ovat ottaneet minut vastaan, Dukaric kiitteli.

– Totta kai sitä odottaa, että pääsee pelaamaan ja hienoa, kun nyt jää on murrettu ja ensimmäinen peli on takana. Eihän tällainen peli helppo ole, kun vetoja tulee vähän ja vastustaja iskee teräviä vastaiskuja. Mutta hyvinhän tuo sujui ja rankkarin torjuntakin onnistuu.

Lukko sai erikoistilanteestaan uutta sykettä ja vain 13 sekuntia myöhemmin Emilia Varpula onnistui ohittamaan Dukaricin ja tasoitti lukemiksi 1–1.

Vieraiden etsikkoaika oli toisessa erässä ja heillä oli muutama muukin loistopaikka, mutta HPK-vahti kesti paineen. Erän loppuun tuli vielä pari huippupelastusta ja päätöserään mentiin tasalukemissa.

 

Kolmannen erän alkuun Lukko pääsi kolmannen kerran ylivoimalle, mutta HPK hoiti alivoimansa hienosti ja karkasi sen jälkeen, kun vihdoin maalihanat aukesivat.

Ensin hyvin liikkuva japanilaispuolustaja Natsumi Kurokawa laukoi siniviivalta johto-osuman ajassa 46.14.

Jutta Stoltenberg käänsi maalin eteen tulleen kiekon maaliin ja päätöslukemat viimeisteli ajassa 52.30 Kiti Seikkula (1+1) läpiajon päätteeksi.

Syöttöpisteitä saivat Noora Jaakkola (0+2), Anniina Kaitala (0+2), Julia Liikala, Jasmine Ylitalo ja Jade Mäkivaara.

Lukko ja HPK kohtaavat toisensa uudelleen heti sunnuntaina Raumalla.

– Nämä olivat tärkeät pisteet, sillä alkusarjan pisteet jäävät voimaan ylempään jatkosarjaan, Pasanen korosti.

– Joukkueessa riittää tasaisesti loukkaantumisia, mutta onneksi on saatu myös osa takaisin. Tänään Mäkivaara palasi kokoonpanoon. Arki ja työ jatkuvat. Nyt käännetään katse heti huomiseen ja lähdetään taas metsästämään täysiä pisteitä. HäSa