Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kerhon naisilla nihkeä lauantai – Ilves sai kotijoukkueen helposti liriin ja vei pisteet mukanaan

Ida Karjalainen teki HPK:n ainoan maalin lauantain ottelussa. Kuva: RIKU HASARI
Ida Karjalainen teki HPK:n ainoan maalin lauantain ottelussa. Kuva: RIKU HASARI

HPK-kiekkonaisten joukkue ei yltänyt kahteen hyvään viikonvaihteeseen liigajäillä. Viime viikonvaihteessa kaksi kertaa hallitsevan mestarin ja ylemmän jatkosarjan kärkijoukkueen Kiekko-Espoon kukistanut Kerho uinui lauantaina Ruususen unta ja hävisi Tampereen Ilvekselle maalein 1–3 (1–0, 0–2, 0–1).

HPK aloitti kotikaukalossaan Metritiski-areenassa pelatun ottelun hyvin. Avauserän jälkeen joukkue johti peliä Ida Karjalaisen (syöttäjät Jutta Stoltenberg ja Riikka Noronen) ylivoimaosumalla.

Toisessa erässä Kerho kadotti otteen peliin lähes kokonaan. Ilves kiitti tästä ja nappasi niskalenkin hämeenlinnalaisista 18-vuotiaiden maajoukkuepelaajan Elli Suorannan ja ex-kerholaisen Kreetta Kulhuan maaleilla.

HPK pääsi vauhtiin vasta päätöserän jälkimmäisellä kympillä. Muutamat hyvät maalipaikat tyssäsivät kuitenkin hyvän ottelun pelanneeseen Ilveksen maalivahtiin Anni Keisalaan (49 torjuntaa). Kaukalon toisessa päässä torjunut Kerhon veskari Salla Sivula selvisi 20 torjunnalla.

Kerhon pyristely päättyi lopulta Ilveksen paiskattua loppunumerot tyhjään maaliin. Tamperelaisten kolmannen osuman iski Jenna Suokko.

HPK:n kolmosketjun sentteri Jasmine Ylitalo, 18, myönsi joukkueensa alittaneen riman Ilveksen emäntänä.

– Emme olleet tarpeeksi nöyriä pelissämme. Kyllä nyt pitää katsoa ihan reilusti peliin, Ylitalo myönsi.

Ensimmäistä kauttaan Hämeenlinnassa pelaava Ylitalo ihmetteli, mihin viime viikonlopun vahva peli oli kadonnut.

– Joukkueena olimme jotenkin ihan sekaisin. Hereillä oltiin vain ajoittain, Ylitalo harmitteli.

Ylitalo on Kerhon tämän kauden onnistujia. Kalajoelta kotoisin oleva kiekkoilija pelasi vielä viime kaudella IHT:ssä 16-vuotiaiden poikien joukkueessa ja naisten Mestistä Kokkolan Hermeksessä.

– Liigassa pelit ovat sujuneet välillä jo ihan hyvinkin. Vähän ailahtelevaa menoni kuitenkin vielä on, Ylitalo hymyili.

Kerhon päävalmentaja Katja Pasanen oli harmissaan suojattiensa vaisusta esityksestä, mutta halusi siirtää katseet mahdollisimman pian ensi viikonvaihteen Kuortaneen ja Kuopion (KalPa) peleihin.

– Olimme tehneet koko viikon hyvin töitä ja samalla tavalla valmistaudumme seuraaviinkin peleihin. Nyt on tietenkin päällimmäisenä tunteena harmitus, sillä emme todellakaan olleet omalla tasollamme, ja kaverin maalivahti oli myös hyvä. Kamppailupelaamiseen pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota, Pasanen suunnitteli. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic