Kiekko Urheilu

Kerhon naisilla tehokas viikonvaihde Kuopiossa – Joukkue voitti molemmat ottelunsa

HPK:n Riikka Noronen kunnostautui Naisten Liigan sunnuntain ottelussa. Kuva: Terho Aalto
HPK:n Riikka Noronen kunnostautui Naisten Liigan sunnuntain ottelussa. Kuva: Terho Aalto

HPK-kiekkonaisten joukkue lisäsi kyytiään sunnuntain ottelussa Kuopiossa pelatussa Naisten Liigan avausturnauksessa. Lauantain Lukko-ottelun voiton jatkoksi Kerho kukisti Vaasan Sportin reiluin 9–3 (5–1, 3–1, 1–1).

HPK hallitsi ottelua varmoin ottein lukuun ottamatta ensimmäistä kymmenminuuttista. Joukkueen valmentaja Jussi Korhonen oli kuitenkin tyytyväinen suojattiensa menoon.

– Vauhtiin päästyämme Sportilla ei ollut nimittäin mitään jakoa. Kiekko liikkui jo aika hyvin ja meno näytti muutenkin raikkaalta. Odottelin jopa hieman reilumpia lukuja, mutta alkuhan on usein tällaisissa otteluissa hieman vaikea, Korhonen muistutti.

 

Kerho osui Sportin maaliin laajalla rintamalla. Tehokkain oli joukkueen kapteeni ja ykkösketjun sentteri Riikka Noronen, joka kokeneena pelaajana naputteli vanhasta muistista kaksi maalia ja syötti kolme. Ida Karjalainen oli myös vauhdissa ja ylsi tehoihin 2+2.

Maaleja iskivät lisäksi Anniina Kaitala (1+3), Emma Katajamäki (1+1), Julia Liikala (1+1), Ines Lukkarila ja Janika Rossi.

Hämeenlinnalaisten maalissa pelannut Inka Kuusinen puuttui peliin 16 kertaa. Ottelu oli melkoista Kerhon hulinaa, sillä Sportin veskarille Melisa Möröselle kertyi 55 torjuntaa.

 

Naisten Liiga jatkuu kauden avausturnauksen jälkeen normaalina sarjana. HPK pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina Tampreella vastustajanaan Ilves. Ensimmäinen kotiottelu joukkueella on vuorossa sunnuntaina, kun Metritiski-areenaan saapuu vieraaksi viime kauden mestarijoukkue Kiekko-Espoo (viime kaudella Blues). HäSa

Päivän lehti

28.1.2020