Kiekko Urheilu

Kerhon nuorten ote piti JYPin kotikaukalossa

HPK:n nuorten liigajoukkue palasi voittajana tiistaiselta pelireissultaan Jyväskylästä. Joukkue kukisti tiukassa ottelussa JYPin maalein 3–2 (1–0, 1–1, 1–1).

Kerho onnistui pitämään JYPin takanaan, vaikka päätöserässä kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta tulla rinnalle rangaistuslaukauksella ja pelin viimeisellä minuutilla yhtä osumaa tarkastettiin myös videolta.

Maalinteossa hämeenlinnalaisista onnistuivat Kristjan Kombe, joka iski kaksi ensimmäistä osumaa ja alivoimalla voittomaalin viimeistellyt Janne Jokinen. Komben ylivoimamaalin (1–0) syöttivät Valtteri Suni ja Valtteri Jeskanen. Toiseen Komben maaliin (2–1) alkutahdit löivät puolestaan Samppa Saarinen ja Erkka Seppälä. Jokisen 3–1-maalin syötti Olli Maansaari.

Kerhon maalissa pelannut Tuomas Aalto torjui 18 kertaa. Vaiheikkaassa ottelussa Aalto venyi muutamaan todella tärkeäänkin pelastukseen.

HPK:lle tarjottiin suurinumeroisempaakin voittoa, sillä JYPin veskarille Roope Pekkiselle kirjattiin 36 torjuntaa.

Voitollaan HPK vankisti asemiaan Nuorten SM-liigan neljännellä sijalla. Tiistaina varmistui myös se, että hämeenlinnalaisten pelit jatkuvat myös pudotuspeleissä.

Joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen oli tyytyväinen voittoon, mutta hänen mielestään se olisi voinut irrota hieman paremmallakin pelillä.

– Tänään oli kyllä aika sekava ilta. Aloitimme ottelun hyvin ja avauserässä olimme reilusti edellä, mutta ylivoimapelimme oli luokatonta. Toisessa erässä kaveri nosti tasoaan, ja me olimme hieman vaikeuksissa. Onneksi nyt kuitenkin pystyimme vääntämään voittoaan saakka, huokaili Sinkkonen ottelun tauottua.

HPK jatkaa pelejään ensi tiistaina kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020