Urheilu

Kerhon syötöt onnistuivat Pislaplokin kaadossa

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallojoukkueen päävalmentaja Kai Stenius silmäili ihmeissään tilastoja lauantaisen naisten Mestaruusliigan ottelun jälkeen. Kerho oli juuri voittanut Viitasaaressa pelatussa ottelussa Pihtiputaan Pislaplokin erinomaisen syöttöpelinsä siivittämänä.

– En ole kyllä milloinkaan nähnyt tällaisia lukuja. Meillä oli 92 syöttöä, joista yhdeksän ässää, mutta ei ainoatakaan virhettä. Ässilläkin on tietenkin oma merkityksensä, mutta tänään nähtiin, mitä tapahtuu kun palloa pyritään syöttämään vain tarkasti ruutuun. Monta pinnaa olisi tänäänkin mennyt vastustajalle syöttövirheillä, Stenius muistutti.

HPK pääsi lauantaina todenteolla vauhtiin vasta toisessa erässä ja voitti lopulta ottelun erin 3–1 (18–25, 25–16, 25–16, 25–14). Avauserän tappion päävalmentaja otti omaan piikkiinsä.

– Meillä on ollut aiemminkin tällä kaudella vaikeuksia otteluun valmistautumisessa. Ottelun jälkeisessä palaverissa taisimme kuitenkin löytää siihenkin ratkaisun, Stenius arveli.

Kerho onnistui syöttöjen lisäksi hyvin myös keskipelissään. Sekä Pihla Pelkiö että Laura Pihlajamäki ylsivät mainioon esitykseen.

– Pihla ja Laura yltyivät välillä aivan huikeaan menon. Heidän peliään oli todella mukava seurata, Stenius kehui.

Rihu tuli …vahvana kentälle

Myös yleispelaaja Sanni Rihu kunnostautui Pislaplikin kaadossa. Hän korvasi jo avauserässä serbialaisen Nevena Iricaninin.

Unohtaa ei sovi pelistä toiseen tehokkaana häärivää Marina Skenderiä. Kroatialainen yleispelaaja oli jälleen Kerhon tehokkain saldollaan 19/+14 pistettä.

– Marina oli hyvä varsinkin ensimmäisessä erässä. Välillä näytti siltä, että hän yritti pitää joukkueetta pystyssä ihan yksin. Sannin vahva esitys oli puolestaan iloisimpia yllätyksiä, Stenius kuvaili.

Pislaploki sai pelinsä rullaamaan vain avauserässä. Kolme viimeistä erää joukkue oli vieraalla kotikentällään yllättäväkin vaisu.

”Ei vielä …pullistella”

HPK porskuttaa liigan kärjessä, mutta päävalmentaja Stenius muistutti, ettei joukkue ole vielä voittanut mitään.

– Meillä on vielä paljon töitä edessä. Muun maussa hakkuripeliin pitää saada vielä paljon enemmän tehoja. Myös tasaisempia esityksiä pitäisi pikkuhiljaa irrota.

– Eli missään nimessä ei parane vielä pullistella. Keväällä vasta katsotaan, kuka on parhaassa iskussa, Stenius muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic