Kiekko Urheilu

Kerhon voiton avaimet hukassa – Lukko ei auennut vieläkään

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella nollille jääneen HPK:n pitkä pisteputki katkesi Raumalla.
Lukon Pathrik Westerholm (vas.) seuraa kiekon maaliin Miro Karjalaisen ja Joona Voutilaisen selustassa ja Lukko johtaa 2–0.
Lukon Pathrik Westerholm (vas.) seuraa kiekon maaliin Miro Karjalaisen ja Joona Voutilaisen selustassa ja Lukko johtaa 2–0. KUVA: Jussi Hietikko

Raumalla kohtasivat torstaina kaksi komeassa putkessa olevaa joukkuetta.

Kotijoukkue Lukko metsästi yhdeksättä peräkkäistä voittoaan, kun puolestaan HPK haki jatkoa yhdeksän ottelun pisteputkelleen.

Lopulta raumalaiset, jotka ovat nyt voittaneet kaikki kolme joukkueen keskinäistä kohtaamista, onnistuivat tavoitteessaan. Maaliero joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa on nyt Lukon eduksi 10–2.

Tässä ottelussa Lukon voittolukemat olivat 2–0 (0–0, 2–0, 0–0). Se merkitsi myös sitä, että HPK jäi ensi kertaa tämän kauden runkosarjaottelussa ilman tehtyä maalia.

 

Krivosikia kismittivät kasvoihinlyönnit

Ottelun avauserässä molemmat joukkueet puolustivat hyvin parhaita maalintekosektoreita pakottaen ampumaan kaukaa. Avauserästä ei jäänytkään juuri lapsille kerrottavaa.

Tuomaristolta jäi tosin selkeä korkea maila Filip Krivosikin kasvoihin noteeraamatta. Krivosik sai muutenkin puutavaraa ottelussa kasvoihin, mutta jäähyä ei tuomittu kertaakaan.

– Olin todella vihainen. Sain tänään mailasta kasvoihin viisi kertaa, mutta vihellystä ei vain kuulunut. Eikä sellaista voi jäädä odottamaankaan vaan on jatkettava pelaamista, Krivosik sanoi ottelun jälkeen.

 

”Maalin eteen oli vaikea päästä”

Maalihanat aukesivat vasta toisessa erässä, kun Lukon Mikko Petman onnistui siirtämään kotijoukkueen johtoon Tarmo Reunasen ja Ilkka Heikkisen esitöiden jälkeen. Petman ampui Petteri Nikkilän jaloista ja laukaus yllätti HPK:n tolppien välissä esiintyneen Joona Voutilaisen.

Lukko osui jälleen samassa erässä ylivoimalla, kun Pathrik Westerholm kävi siirtämässä Voutilaisen jalkojen välistä lipsahtaneen kiekon verkon perukoille.

HPK sai kolmannessa erässä yrittää kavennusta ylivoimalla kahteen kertaan, mutta viime otteluissa tehottomana pyörinyt ylivoimapeli jäi jälleen ilman saalista. Näin Lukon Lassi Lehtinen sai nollapelinsä 17 torjunnalla.

– Lukko on puolustusalueellaan erittäin vahva ja maalin eteen oli vaikeaa päästä. Yritimme parhaamme, mutta joskus näin pääsee käymään, Krivosik luonnehti HPK:n maalitonta esitystä.

– Tietenkään se ei helpottanut, että pelasimme myös edellispäivänä SaiPaa vastaan, mutta tilanne oli sama Lukolle. Se varmasti vaikutti, mutta ei se suurin syy tappioon tänään ollut.

 

Kyseenalainen putki

Krivosikilla on menossa tällä hetkellä tuloksenteon suhteen erittäin vaikea jakso. Tehot 6+9=15 tällä kaudella iskeneellä Krivosikilla ruuti on kastunut pahemman kerran ja slovakialaishyökkääjän maaliton putki on venynyt jo peräti 16 ottelun mittaiseksi.

– Yritän olla ajattelematta sitä. Minusta pelasin tänään ihan laadukkaan pelin, oli paikkoja, mutta ei onnistunut. Ei tässä voi muuta kuin jatkaa työntekoa ja odottaa sitä mahdollisuutta, jolloin vihdoin kiekko menee sisään, Krivosik sanoi.

Kuudentena yhä Liigassa majaileva HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan lauantaina kauden sensaatiojoukkue KooKoon Kouvolassa. HäSa

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic