Urheilu

Kerhon vuoro juhlia jatkoerässä

Hämeenlinnan Pallokerhon ja jyväskyläläisen JYP:n välinen jääkiekkoliigan neljännesfinaalisarja on osoittautumassa juuri niin tasaiseksi kuin runkosarjan neljännen ja viidennen joukkueen välillä sopi odottaa. Joukkueet eivät ole kertaakaan kolmen ottelun aikana saaneet toisiinsa maalia isompaa eroa ja kahdesti ratkaisu on jouduttu hakemaan 60 minuutin jälkeen jatkoerästä.

Lauantaina oli HPK:n vuoro juhlia jatkoerässä. Ensimmäisen 20 minuutin ratkaisua ei vielä nähty, mutta toista ei pelattu kuin 25 sekuntia ennen kuin Petteri Nikkilä pääsi huudattamaan runsaslukuisena Jyväskylään saapunutta HPK-yleisöä laukomalla kiekon Joonas Lehtivuoren (1+2) ja Oula Palveen (0+2) syötöstä ohi Pekka Tuokkolan.

– Olihan se maukas paikka iskeä maali, myhäili liigauransa toisen pudotuspelimaalin iskenyt Nikkilä.

Puolustajan mukaan HPK yritti pelata jatkoerissä samalla tavalla kuin ensimmäisen 60 minuutin aikana.

– Puhuimme vaan, että pelaamme omaa juttuamme ja pysymme sitkeänä. Luotimme, että joku paikka tulee ja onneksi yhdestä meni sisään.

Nikkilä jakoi ottelun jälkeen kiitosta Kerhon maalivahdille Emil Larmille, joka oli kieltämättä lauantainakin taas erinomainen. Ensimmäistä miesten liigakauttaan pelaava Larmi torjui Jyväskylässä reilun neljän erän aikana 41 kertaa.

– Eemeli pelaa maalissa koko ajan hyvin ja antaa meille mahdollisuudet voittaa. Se on yksi iso syy siihen, että johdamme ottelusarjaa, hän muistutti.

Nikkilän maali oli lähes kopio Joonas Lehtivuoren tekemästä Kerhon avausmaalista: siniviivalta suoraan syötöstä kilpipuolelle ja ylös ohi Tuokkolan.

– Kyllä tarkoitus oli vain ampua maalia kohti, Nikkilä nauroi.

Myös Kerhon kolmas maali, Sakari Mannisen (1+1) pari minuuttia ennen loppua ohjaama 2–2-tasoitus, tuli samalla tyylillä. Lehtivuori laukoi viivasta, ja tällä kertaa Kerhon kultakypärä pääsi ohjaamaan kiekon maaliin. HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen mukaan vastaava ratkaisu löytynee jokaisen joukkueen työkalupakista.

– Tuollaiset maalit kuuluvat varmaan kaikkien joukkueiden pelisuunnitelmaan. Jos pohjasta ei löydy tilaa, pelataan kiekkoa viivan kautta ja tehdään sieltä maaleja. Hyvä, että saimme tänään yhden ylivoimamaalinkin aikaiseksi. Pystymme sitä vielä parantamaan. Myös alivoima oli meiltä nyt hyvää, joten tyytyväinen pitää olla, päävalmentaja sanoi.

HPK ja JYP pelaavat laadukasta jääkiekkosarjaa, jossa vaatimustaso voittamiseen on korkealla.

– Erittäin kova sarja on kyseessä. Pelissä on lähes kansainvälisen jääkiekon vaatimukset. Se on hyvää koulua pelaajille. En ole yksin ajatukseni kanssa, sillä jo eilisen (perjantain) pelin jälkeen moni ammattilainen sanoi, että nyt mennään kovaa. Ohjauspeliä ei hirveästi pelata, vaan mennään päästä päähän. Lätkä on varmasti viihdyttävää, eikä montaa trappi-vaihetta tule. Mielestäni vastakkain ovat hienot joukkueet, Pennanen arvioi.

Pennasen mielestä JYP oli lauantaina kotijäällään ensimmäiset kaksi erää niskan päällä.

– Olihan siinä meilläkin joitain hyviä hetkiä, mutta lähtökohtaisesti vaihe oli JYP:n Pysyimme kuitenkin sitkeästi tuloksessa mukana, emmekä antaneet kolmatta maalia JYP:lle. Emil oli taas hyvä maalissa. Kolmanteen erään saimme niin sanotusti kaikki talkoisiin mukaan. Se oli meiltä vahvaa pelaamista. Jatkoaika oli taas tasaista, Pennanen muisti.

Sarja jatkuu maanantaina HPK:n kotiottelulla Ritariareenassa.

– Olen ylpeä joukkueen sitkeydestä. Saamme tästä taas lisää itseluottamusta ja tiedämme, ettemme olleet tänään parhaimmillamme. Pystymme olemaan vielä paljon parempia, Pennanen muistutti.

JYP teki maalinsa lyhyen ajan sisällä HPK:n avausosuman jälkeen. Jerry Turkulainen tasoitti ensin maalin edestä ja hetkeä myöhemmin Jani Tuppurainen vei kotijoukkueen ylivoimalla johtoon. Sen jälkeen Larmi kuitenkin piti luukut loppupelin ajan kiinni. HäSa

Katso videoHPK:lle kaksi maalia aloitusvoitoillaan järjestäneen Oula Palveen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020