Kiekko Urheilu

Kerhonuoret kovalla voitolla yläjatkosarjaan – "Emme ole kohdanneet vähään aikaan näin laadukasta porukkaa"

Miska Ronkainen ylsi 1+1-pisteen tehoihin lauantain ottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju
Miska Ronkainen ylsi 1+1-pisteen tehoihin lauantain ottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue saalisti lauantaina maukkaan päänahan, kun se haki vieraspisteet Helsingin ”kellarihallista”. Sarjakolmonen HIFK:n nuoret Kollit jäivät puolustuksensa kuntoon saaneen HPK:n lyömiksi maalein 1–3 (0–0, 1–1, 1–2).

Kerho on muutenkin saanut kehitettyä oivan vireen. Otto Etelätalon 1–1-tasoitus Helsingin ottelun lopulla jäi hämeenlinnalaisten ainoaksi takaiskuksi viikonlopun kahdessa ottelussa.

– Yksi päästetty maali viikonlopussa on tietysti hieno juttu. Alivoima, maalivahtipeli ja puolustaminen oli koko viikonlopun erinomaista. Tänään oli kaikin puolin todella laadukas A-junioripeli, HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen kiitteli.

– Tämä oli meille todella kova mittari. Emme ole kohdanneet vähään aikaan näin laadukasta porukkaa.

 

HPK on ankkuroitunut neljällä peräkkäisellä voitollaan Nuorten SM-liigan viidenneksi. Paikka ylemmässä jatkosarjassa varmistui myöhemmin lauantaina, kun ero 11. sijaan kasvoi 15 pisteeseen.

– Se oli meille ensimmäinen tavoite. Ylemmän jatkosarjan paikka on tärkeä myös sen päätavoitteemme eli pelaajien kehittämisen kannalta, Sinkkonen sanoi.

HPK pelasi Nordenskjöldinkadun kakkoshallissa hyvän mutta tuloksettoman avauserän. Työ palkittiin kuitenkin toisen erän alussa, kun Olli Maansaari oli paikalla irtokiekossa ylivoimalla.

Tämän jälkeen hyökkäyssuuntaan aktiivisempi oli IFK, joka maalasi vasta ajassa 54.43. HPK:n Topi Hägg horjahti omassa maalipaikassaan ja IFK iski vastaan. Janne Jokinen rokotti kuitenkin nopeasti ajassa 57.45 hyökkäyspään aloituskuviosta ja Miska Ronkainen upotti viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin.

Tuomas Aallolle tuli HPK-maalilla 25 torjuntaa, joista 13 päätöserässä. Ronkainen ja Maansaari kirjauttivat pisteet 1+1. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020