Kiekko Urheilu

Kerhonuorten tappioputki vihdoin poikki – "Hieno juttu, että saimme sen palkinnon"

Jere Jokinen tälläsi HPK:lle voiton Lappeenrannassa kreivin aikaan.
Jere Jokinen. Kuva: Riku Hasari

HPK:n alle 20-vuotiaiden tappioputki Nuorten SM-liigassa katkesi viimein lauantaina Lappeenrannassa. Kuusi ottelua peräkkäin hävinnyt HPK voitti päiväpelissä 3–2 Kiekko-Espoon, joka käy Kerhon kanssa kovaa kamppailua ylemmän jatkosarjan paikasta.

HPK:lle helpottavan voitto-osuman tulitti ylivoimalla viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Jere Jokinen. Liigadebyyttinsäkin aiemmin syksyllä tehneen Jokisen maalin syöttivät Valtteri Jeskanen ja Santtu Hakanen, jotka vastasivat HPK:n muista maaleista, Hakanen jo 54 sekunnin kohdalla.

HPK lähti otteluun lyhyellä palautumisajalla, sillä se pelasi perjantai-iltana jatkoaikatappioksi kääntyneen ottelun turnausisäntä SaiPaa vastaan. Lauantain peli alkoi jo kello 12.30.

Päävalmentaja Janne Sinkkonen oli tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen lyhyessä ajassa.

– Koetimme nopeasti painaa eilisen taustalle. Ehkä valmennukselle jäi enemmän pohdittavaa, mitä siinä (SaiPa-ottelun) lopussa tapahtui ja miksi, Sinkkonen totesi.

– Joukkue oli tänään sitoutunut taistelemaan voitosta. Tänään tarvittiin niitä jääpusseja, kun pistettiin itseämme ahtaisiin rakoihin. Hieno juttu, että saimme sen palkinnon.

 

Yhden HPK-merkkisen ja toisen tasaisen erän jälkeen kolmas oli HPK:lta pitkään selviytymistä. Kiekko-Espoo pelasi päätöserässä neljä ylivoimaa ennen kuin Daniel Takkunen otti kohtalokkaan kampitusjäähyn 22 sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Ensimmäinen erä oli lähes kauden parasta. Siihen olisi voinut tulla vielä muutama onnistuminen lisää. Toinen oli ympäripyöreämpi. Kolmannen teimme vaikeaksi, kun saimme ja otimme jäähyjä, Sinkkonen kertasi.

Tuomas Aalto torjui HPK:lle voiton 33 pysäytyksellä.

Kiekko-Espoon Max Väyrynen sai ottelun alkuun painottuen 25 torjuntaa. Espoolaisten maaleista vastasivat toisessa erässä Alexander Forslund ja erän lopussa alivoimalla Verner Miettinen.

HPK:n nuoria perjantaina vahvistanut Kristjan Kombe oli palannut jo Hämeenlinnaan miesten liigaottelua varten.

Sunnuntaina HPK U20 kohtaa Lappeenrannassa KooKoon.

– Olemme pelanneet nyt kuusi hyvää erää. Vielä kolme pitäisi pelata, mutta olemme nyt tyytyväisiä voittoon, Sinkkonen sanoi. HäSa