Urheilu

Kerttu Hiltunen ylivoimaiseen voittoon juniorikiertueella – avauskierroksella käsittämätön tulos

Golfin juniorikiertueella Wiurila Golfissa nähtiin viikonloppuna sellainen yhden tytön show, ettei paremmasta väliä. Tawast Golfin Kerttu Hiltunen (–8) pelasi lauantaina tuloksen 64, joka alitti Wiurilan kentän par-lukeman peräti kahdeksalla lyönnillä. Hiltusen tahti hieman rauhoittui toisena kilpailupäivänä, jolloin hänen tuloksekseen tuli 72.

Hiltunen oli kilpailussa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä (+6) hävisi Hiltuselle peräti 14 lyöntiä. Tyttöjen kilpailun kolmanneksi sijoittui Virpiniemi Golf Clubin Saga Karppinen (+7) lyönnin Järvelälle hävinneenä. Tawast Golfin Oona Kurosen tulos +10 riitti jaettuun seitsemänteen sijaan.

Hiltunen teki lauantain superkierroksellaan kahdeksan birdieä ja 10 paria. Bogeyja ei korttiin eksynyt. Se oli ensimmäinen kerta, kun Hiltunen onnistui pelaamaan kilpailukierroksen ilman bogeyja. Huippukierroksen salaisuutena olivat tulikuumat lähestymislyönnit ja hienosti toiminut putteri.

– Minulla oli tosi kova luotto omaan lyömiseen. Löin etuysillä yhtä väylää lukuun ottamatta lähestymislyönnit alle viiden metrin päähän lipusta. Ja sitten vielä, kun putti upposi, niin oli todella kiva pelata, kauden avausvoittonsa napannut Hiltunen iloitsi.

Golfissa lyöntien välillä on aikaa mietiskellä kaikenlaisia asioita, mutta Hiltusen ajatukset eivät lähteneet harhailemaan huippukierroksella.

– Yritin vain ajatella, että olisin ollut parissa, ja yritin vain tehdä lisää birkkuja, Hiltunen kertoi.

Viime viikonloppuna Vuosaaren Finnish Tour -kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Hiltunen pelaa sekä aikuisten että junioreiden kilpailuja. Molemmissa kilpailuissa on oma viehätyksensä.

– On hauska pelata aikuisten kilpailuissa, kun siellä pääsee haastamaan vanhempia pelaajia. Mutta juniorikilpailuissa on niin paljon hyviä ystäviä, että niissä on myös kiva pelata.

Seuraavaksi Hiltunen suuntaa kolmen viikon kilpailu- ja harjoitusmatkalle Floridaan, jossa hän osallistuu Floridan juniorikiertueen kilpailuihin sekä isojen juniorikilpailuiden karsintoihin. HäSa

Asiasanat