fbpx
Urheilu Tampere

Keskuspölynimuri kärähti, mutta MM-kotikisojen hämeenlinnalainen pääsihteeri Heikki Hietanen on ollut tyytyväinen kisajärjestelyihin – "Totta kai siinä kaikenlaisiin uhkakuviin aina valmistauduttiin"

Hietanen jatkaa roolissaan vielä Tampereella taas järjestettävien 2023 kisojen yli.
Hämeenlinnalainen Heikki Hietanen on pääsihteerinä vastannut MM-kotikisojen järjestelyistä. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnalainen Heikki Hietanen on pääsihteerinä vastannut MM-kotikisojen järjestelyistä. Kuva: Pekka Rautiainen

Lippujen korkeista hinnoista on ollut muun muassa puhetta ja Helsingin lohkon suhteellisen pienistä yleisömääristä, mutta Suomen MM-kotikisojen hämeenlinnalainen pääsihteeri Heikki Hietanen on pääpiirteittäin iloinen siitä, miten hyvin kisat ovat kulkemassa maalia kohti.

– Totta kai siinä kaikenlaisiin uhkakuviin aina valmistauduttiin ja lopun päiten suurin ongelma on ollut, että yksi keskuspölynimuri kärähti, Hietanen hymähtää.

– Kisaorganisaation suunnalta katsoen kisat ovat menneet hyvin. Olemme esimerkiksi saaneet positiivista palautetta pelaajilta, mikä on aina tärkeintä tällaisissa turnauksissa. Kaikki muukin on mennyt hyvin. Yleisöä on ollut paljon ja tunnelma on ollut hyvä.

Kiitosta on kuulunut myös kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n suunnalta. Kisojen päätöspäivän aattona ilmaisivat niin IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kuin varapuheenjohtaja Petr Briza tyytyväisyyttään Suomessa järjestettyihin kisoihin.

Tampereen Nokia-areena on kerännyt kehuja, järjestelyissä ei ole törmätty suuriin ongelmiin, suomalaiset ovat eläneet heidän mielestään kisatunnelmassa hienosti mukana ja Suomessa päästiin nyt koronapandemian jäljiltä järjestämään pitkästä aikaa kisat, joissa oli normaalisti yleisöä.

Koska kisojen toinen alkulohko jouduttiin nopealla aikataululla siirtämään Helsingin päässä venäläisomistuksessa olevasta Hartwall-areenasta Helsingin jäähalliin, oli Hietanen “jonkun verran huolissaan” siitä, miten vuonna 1966 rakennettu halli soveltuu 2020-luvun MM-kisojen vaatimuksiin.

– Kaikki on mennyt siltäkin puolelta hyvin.

Otteluiden kävijämäärät ovat olleet Tampereella noin 300 000 ja Helsingissä 100 000. Hietasen mukaan MM-kisat tuottavat taas taloudellista voittoa.

Kisat järjestetään myös tulevana vuonna Tampereella. Yhdessä Latvian Riian kanssa. Kisat piti alun perin järjestää Pietarissa, mutta Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti suunnitelmia.

Sekä Suomessa että edelleen viime vuoden kisojen jäljiltä Latviassakin on kisaorganisaatiot valmiiksi olemassa, joten niiden pohjalta pystytään nopeassakin ajassa järjestämään uudet MM-kilpailut.

Näköpiirissä on samalla jonkinlaisia muutoksia kisajärjestelyihin.

– Tulemme tekemään eri lailla asioita. En osaa niistä vielä sanoa. Totta kai me ensin analysoimme mikä meni hyvin, oliko jotain sellaista, mikä ei mennyt niin hyvin, Hietanen toteaa.

– Joka vuosi pitää aina jotain kehittää ja viedä eteenpäin. Tärkeintä meillä oli tällä kertaa vastuullisuusteemaan liittyvät nostot.

Hietanen jatkaa itse työssään vielä 2023 turnauksen yli.

– Näin on sovittu. Lupasin vuodella siirtää eläkkeelle lähtöä.

Kisat paketoidaan sunnuntaina ja maanantaina alkaa jo uusien valmistelu. Mutta sitä ennen Hietanen huilaa vähän. Vaikka ei vielä tunne kisaväsymystä.

– Sen tuntee varmaan alkuviikosta. Olen ollut täällä nyt toista kuukautta yhteen pötköön, ja ajattelin tästä päästä mökille saunomaan ja vähän levähtämään, hän kertoo.

– Mutta sitten alkaa se uuden tekeminen. Mutta ei sitä (väsymystä) sillä tavalla huomaa, koska koko ajan menee yömyöhään ennen kuin pääsee nukkumaan. Ja aamulla kun lähtee kone käyntiin, niin kyllä se siitä surraa.

Menot