Kiekko Urheilu

Kiekkokiuas: Missä menee Ässille hävinnyt HPK?

Petteri Sihvosen mielestä Ässät-tappio meni työtapaturman piikkiin. Hyvien pudotuspeliasetelmien kannalta HIFK:ta vastaan ei kuitenkaan olisi varaa sukeltaa kahdesti.

 

HPK koki kauden suurimman pettymyksen, kun se jätti kaksi pistettä Poriin eikä onnistunut nujertamaan repaleista Ässät-pakkaa. Tärkeä ”budjetoitu” voitto jäi ottamatta.

Nyt haaste kasvaa jälleen, kun sarjapisteiden tarve on entistä kovempi pudotuspeliasetelmien suhteen ja vastaan asettuu HIFK lauantaina.

– Kaksi erää kun katsoin sitä peliin, katselin sitä niin, että onpas hienosti valmistettu joukkue. Peli oli hallussa kaksi erää, enkä panisi sen piikkiin, että HPK olisi pelannut huonosti, Kiekkokiukaan Petteri Sihvonen sanoo.

– Pitää kuitenkin nostaa hattua Ässien päävalmentaja Pasi Kaukorannalle, joka valmentaa nyt aivan torsoa joukkuetta. Hän myös valmensi Ässiä niin, että hän puolusti niin, että keskustaa sumputettiin ja roikkui alakynnessä. Pelaajat puolustivat kuin alivoimalla, jossa yksi kävi antamassa vain painetta. Se toimi, ja kaksi arvokasta pistettä jäi Isomäkeen, Sihvonen sanoo.

HPK kohtaa runkosarjan viimeisissä otteluissaan HIFK:n kotihallissaan kahdesti – nyt lauantaina ja 8. maaliskuuta.

– Joukkueet ovat aivan peräkanaa kamppailemassa pisteistä ja nämä keskinäiset pelit ratkaisevat paljon playoff-asetelmia ajatellen, Sihvonen muistuttaa.

HPK kohtaa ensi kertaa HIFK:n, kun joukkueen päävalmentajana toimii Jarno Pikkarainen.

– Suurta lisäarvoa Pikkarainen ei HIFK:n peliin ole vielä tuonut Ari-Pekka Selinin potkujen jälkeen. Mielenkiinnolla odotan, millaisin pelisuunnitelmin puolustusalueen puolustuspelissä valmentajat ratkaisevat. Analyytikolle tämä on oikea herkkupala, Sihvonen jatkaa.