fbpx
Kiekko Urheilu

Kiekkokiuas: Tappara kuskin paikalla välieräsarjan otteluvoitoissa, HPK pelillisesti

Petteri Sihvonen kaivaa taktiikkataulunsa esiin ja avaa Kiekkokiukaan katselijoille HPK:n ja Tapparan välisen ottelusarjan pelillisiä saloja.

Tappara johtaa HPK:ta vastaan välierävoitoissa 2–1  ja on selvää, että Kerho janoaa kotivoittoa torstaina Ritariareenassa.

Petteri Sihvonen avaa taktiikkataululla molempien joukkueiden pelin ydinasioita.

– HPK:n nerous on se, että laitetaan pakki-pakki vähän ylempää ja yhtäkkiä saadaan aikaan tasavoimainen hyökkäys. Ja jos hyökkäys on alivoimainen, HPK on niissäkin hyvä, Sihvonen pohjustaa.

– Tapparan leirissä toistetaan ja puhutaan nyt jostain ihmeellisestä sietämisestä. Jukka Rautakorpi ei taida nyt sietää, koska on tehty välillä ihmeellisiä ratkaisuja. Nyt pitäisi ottaa järki käteen ja ottaa muutama napsu taaksepäin. Vierasjoukkue jos pitää enemmän kiekkoa Hakametsässä, se on melko ennenkuulumatonta, Sihvonen jatkaa.

Kiekkokiukaassa pohditaan myös sitä, miksi sarjan viisikkopelissä edellä olleen HPK:n ylivoimapeli on ajoittain sakannut Tapparaa vastaan.

– Yksi ongelma siinä on, että ihan ei riitä kahta pakkia pelaamaan viivassa. Ylivoimassa, jossa Robert Leino pelaa, hänellä on mennyt hana kiinni maalinteon suhteen ja hän näyttää jopa päättäneen, että hän ei ammu. Tappara tuntuu tietävän tämän ja Tappara keskittyy estämään syöttölinjoja. Tämä luo tiettyä epätasapainoa siihen, Sihvonen avaa.

Menot