Urheilu Hämeenlinna

Kiekkotytöt täyttivät Metritiski-areenan – HPK-juniorijääkiekko panostaa myös tyttöjen jääkiekkoharrastukseen

Tytöt tutustuivat jääkiekkoon sunnuntaina Hämeenlinnassa. Kuva: Tomi Vesaharju
Tytöt tutustuivat jääkiekkoon sunnuntaina Hämeenlinnassa. Kuva: Tomi Vesaharju

Metritiski-areena oli sunnuntaina täynnä innokkaita kiekkotyttöjä, kun HPK-juniorijääkiekko järjesti tämän vuoden ensimmäisen Girl´s Hockey Day -tapahtuman.

Junioripäällikkö Janne Juppo oli yhdessä Hanna Honkosen kanssa päävastuussa ennakkojärjestelyistä.

– Kiertelimme päiväkoteja ja alakouluja ja mainostimme tapahtumaamme. Kriteerinä osallistumiselle oli vain, että tyttö pärjää jäällä ilman vanhempaansa. Ilmoittautuneita tuli peräti 117, kun aiemmin näissä tapahtumissa on ollut enintään parisenkymmentä tyttöä. Määrä yllätti positiivisesti, Honkonen iloitsi.

– Riihimäeltä Nikkareiden tyttöjä tuli bussilastillinen ja myös hämeenlinnalainen harrasteryhmä Ugly Ducks oli mukana.

GHD oli täysin ilmainen tapahtuma ja tavoitteena matalalla kynnyksellä saada uusia tyttöjä kiekkoharrastuksen pariin. Kevään aikana luvassa on vielä kolme vastaavaa tapahtumaa.

Sunnuntaina jäällä tyttöjä olivat ohjaamassa myös HPK:n C- ja B-tytöt valmentajansa Marko Peltoniemen kanssa. Hikeä nousi pintaan ja hyvää iloista tekemistä riitti leikkien ja pelien parissa.

Tunnin jääajan jälkeen tarjolla oli kahvia, pullaa ja mehua pelaajille ja vanhemmille ja tapahtumapäivän huipensi mahdollisuus seurata HPK-kiekkonaisten viimeistä SM-liigan runkosarjapeliä KalPaa vastaan.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on eri tavoin pyrkinyt edistämään tyttöjen jääkiekkoharrastusta.

Maailmanlaajuinen Girl´s Hockey Day järjestetään vuosittain lokakuussa. Suomessa tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2011 alkaen.

Helmikuun alussa pelataan Global Girls Game, jolloin viikonlopun aikana eri aikavyöhykkeillä järjestetään joka tunti tyttöjen pelitapahtuma.

Suomen Jääkiekkoliitto on suositellut seuroja järjestämään GHD-päiviä läpi kauden sekä tarjoamaan jatkomahdollisuutta jääkiekkoharrastukseen. HPK-juniorijääkiekko on ollut asiassa aktiivinen jo useamman vuoden ajan.

– Tällä hetkellä kymmenen tyttöä pelaa Hämeenlinnassa poikien joukkueessa ja neljä ritariliigassa. Junioreissa meillä on C- ja B-tyttöjen joukkueet ja Ugly Duckseissa pelaa neljä tyttöä, Honkonen ynnäsi nykymääriä.

– Nyt tavoitteena on lähteä kehittämään nuorempia ikäluokkia ja lisätä tyttökiekkoilijoiden määrää Hämeenlinnassa.

Seuraava GHD-ilmaistapahtuma on 16. helmikuuta ja kevään kaksi muuta 13. maaliskuuta ja 12. huhtikuuta.

– Ilmoittautuminen noihin tapahtumiin aukeaa seuramme nettisivuilla ensi tiistaina. Kaksi seuraavaa tapahtumaa on hieman isommissa puitteissa Pohjantähti-areenassa, Honkonen vinkkasi.

– Mukaan mahtuu ja toivomme, että nyt mukana olleet tulevat uudestaan ja jatkavat jääkiekkoharrastuksen pariin. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic