fbpx
Urheilu

Kihelmöivä Kolmonen lähtökuopissa - HJS, Härmä ja JanPa tarjoavat kuusi paikallisottelua kauden aikana

Harvoin on jalkapallon Tampereen piirin miesten Kolmonen ollut hämeenlinnalaisittain yhtä kiinnostava kuin tällä kaudella.

Härmä piti viime kaudella Kolmosessa hämeenlinnalaisen jalkapallon lippua salossa. Tällä kaudella se saa seurakseen Nelosessa voitosta voittoon pelanneen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja viime kauden Nelosen lohkokakkosen Janakkalan Pallon.

Tampereen piirin Kolmosessa pelaavat lisäksi Tampereen Ilves-Kissat, Tampereen Ilveksen kakkosjoukkue, Sääksjärven Loiske, Nokian Palloseura, Pirkkalan Jalkapalloklubi, Valkeakosken Pallosepot-44, Tampereen Kisa-Toverit, Tampereen Peli-Toverit ja Tampereen Palloveikkojen kakkosjoukkue. Lohkon voittajalla aukeaa paikka vuoden 2018 Kakkoseen.

Härmä aloittaa sarjan keskiviikkona Tampereella TKT:n vieraana. HJS:llä ja Härmällä on avauskierroksella kotiottelut Pullerin tekonurmella: HJS pelaa lauantaina kello 13 TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan ja JanPa saa sunnuntaina kello 16 alkavassa ottelussa vieraakseen Ilveksen kakkosjoukkueen.

Hämeenlinnan seudun Kolmosen paikallisotteluita on tällä kaudella tarjolla kuusi kertaa: 12.5. kello 19 HJS–JanPa Pullerilla, 9.6. kello 18.30 HJS–Härmä Kaurialassa, 16.6. kello 19 Härmä–JanPa Kaurialassa, 8.8. kello 19 JanPa–HJS Liinalammen kentällä, 8.9. kello 19 Härmä–HJS Kaurialassa ja 17.9. kello 16 JanPa–Härmä Liinalammen kentällä.

Härmän uusi päävalmentaja Matti Hiukka, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen ja JanPan päävalmentaja Jari Tiitta vastasivat seitsemään kysymykseen kauden aattona.

Miten valmistautumisenne sarjaan on sujunut?

Hiukka: Tosi hyvin. Olemme harjoitelleet määrällisestikin paljon. Harjoituskaudella tuli yksi paha loukkaantuminen, kun Iiro Lintulan sääriluu meni poikki. Hänen kautensa taisi loppua siihen. Kaiken pitäisi olla valmista sarjan alkuun.

Hakanen: Valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. Harjoitusotteluita pelasimme 8–9 kuten suunnitelmissa oli. Joukkue on harjoitellut hyvin ja pelit ovat menneet nousujohteisesti.

Tiitta: Vaihtelevalla menestyksellä, mutta ihan ok. Meillä on ollut kaksi treenitapahtumaa viikoittain. Se riittää meille, kun joukkueessa on perheellisiä miehiä ja tavoitteetkin ovat erilaisia kuin monella muulla joukkueella.

Joukkueenne merkittävimmät vahvistukset ja menetykset?

Hakanen: Viime kauden runko on pysynyt hyvin koossa. Viime vuoden A-junioreita on tullut suunnitelmien mukaan ryhmään ja pari muutakin uutta miestä. Mika ja Matti Jussila ovat uusia miehiä. He ovat lähtöisin Valkeakoskelta. Matias Caven liittyy joukkueeseen kesällä. Hän korvaa JanPaan siirtyneen Jarkko Riihimäen.

Tiitta: HJS:stä saimme Riihimäen ja Jussi Länsimaan, Härmästä meille tuli Kalle Aaltonen ja Tervakosken Padosta J-P Toivonen. Menetyksiä ei ole.

Hiukka: Joukkueen runko oli jo valmiina. Leevi Saikkonen ja Pietari Palomäki tulivat meille Riihimäen Palloseurasta. Aaro Forss tekee paluun jalkapallokentille.

Miten kuvailisit joukkuettanne?

Tiitta: Taitava porukka. Ja myös kokenut joukkue, vaikka JanPa onkin ensimmäisen kerran vuosikausiin Kolmosessa.

Hiukka: Työteliäs ja rohkea joukkue.

Hakanen: Taitava ja nälkäinen joukkue. Ilme on näkynyt päivittäin ja vire on ollut positiivinen. Pelaajat haluavat mennä koko ajan eteenpäin.

Minkälaista sarjaa odotat?

Hiukka: Odotan tosi tasaista sarjaa. Vastustajista minulla ei ole hirveästi tietoa. Vaikea on ennakoida voimasuhteita.

Hakanen: Tasainen sarja on odotettavissa. Nyt ei ole niin isoa ennakkosuosikkia kuten Rauman Pallo-Iirot ja Tampere United viime kauden Kolmosessa. Reservijoukkueet voivat elää kauden mittaan paljon. Voimasuhteita on vaikea arvioida.

Tiitta: Aika tasainen sarja on odotuksissa, mutta voi se olla kaksijakoinenkin. Kärkikamppailussa ovat hämeenlinnalaiset ja Ilves ja Nokia. Muut ovat keskikastissa.

Mikä on joukkueenne tavoitteena?

Hakanen: Tavoite on asetettu taulukon kärkipäähän. Tarkoitus on olla mukana kilpailussa, kun päästään kesätauolle. Tavoitteen voimme arvioida uudelleen, kuin olemme kohdanneet vastustajamme kerran.

Tiitta: Tavoitteenamme on säilyä sarjassa.

Hiukka: Tavoitteena on nousta Kakkoseen. Ykkössija on ainoa, mitä sarjassa kannattaa tavoitella, kun yksi nousee.

Mitä mieltä olet paikallisvastustajista? Onko luvassa kiihkeitä paikallisotteluita?

Tiitta: Meillä oli jo viime kauden Nelosessa hyviä tapahtumia HJS:n ja Padon kanssa. Uskon, että nytkin paikallisottelut ovat hyviä ja kiinnostavia tapahtumia. Tuttuja pelimiehiä on puolin ja toisin ja toivottavasti paikalla myös hyvin yleisöä. Valitettavasti saimme kotiottelumme Härmää ja HJS:aa vastaan vasta elokuulle ja syyskuulle. Molemmilla hämeenlinnalaisilla on kilpailukykyinen joukkue ja ne taistelevat kärkipaikasta. Kovasti yritämme niille kampoihin laittaa, eikä mitään ilmaiseksi anneta.

Hiukka: Luvassa on varmasti kiihkeitä otteluita. Pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja tunnelataus on kova. Vauhtia ja tapahtumia riittää. HJS ei ole perinteinen nousijajoukkue. Sillä on kokemusta, kärkitaistelussa HJS on mukana. JanPalta olen nähnyt vain yhden harjoituspelin. Sitä minun on vaikea vielä arvioida.

Hakanen: Paikallisottelut ovat aina kiihkeitä. Sen näimme jo viime kauden Nelosessa. Isoa latausta niissä on ja pelit tuovat sarjaan oman lisämausteensa. Jo ennakkoon on kuulunut kiinnostusta Kolmoseen. Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita ja toivottavasti kipinä menee eteenpäin. JanPalla on oma kokenut porukkansa, joka pystyy kiusaamaan. Sillä on hyviä pelaajia. Toisaalta JanPa on minulle arvoitus, koska en tiedä, kuinka hyvin ovat harjoituskentillä viihtyneet. Härmässä on nyt selvä profiilin nosto. Joukkueessa on nuoria potentiaalisia pelaajia. Härmä on hyvin organisoitu joukkue. Odotan, että se pelaa kärkisijoista.

Mitä haluat sanoa kannattajillenne?

Hiukka: Tervetuloa seuraamaan pelejä, alkuun Pullerille ja sitten Kaurialaan. Uskon, että yleisö viihtyy peleissämme. Toivottavasti saamme mahdollisimman paljon katsojia paikan päälle meidän kaikkien otteluihin. Näin saisimme nostetta Hämeenlinnan jalkapalloon ja lajikulttuuriin.

Hakanen: Paikallisottelut kiehtovat. Tulkaa ihmeessä paikan päälle muihinkin peleihimme. Paikallinen jalkapallokulttuurikin kehittyy, kun otteluissa on hyvin yleisöä. Ei muuta kuin uutta verta katsomoihin ja myös juniorit pelejä seuraamaan.

Tiitta: Kannustajia tarvitaan. Hienoa, jos heitä on paljon esimerkiksi paikallisotteluissa – ja muutenkin. Pelataan iloisella ilmeellä hyökkäävää jalkapalloa. Tehdään paljon maaleja, mutta ei lasketa niitä omiin. HäSa

Asiasanat

Menot