Urheilu Riihimäki

Kiihkeä trilleri päättyi jättiyllätykseen – BK-46 pudotti Cocksin Suomen Cupin finaalista

Kahden lisäajan ennätysvääntö ratkesi riihimäkeläisten virheisiin.
Cocksin Vitalie Nenita onnistui varsinaisella peliajalla ja vielä ensimmäisellä lisäajallakin loistavasti. Hänenkään panoksensa ei lopulta aivan riittänyt siihen, että Cocks taistelisi 12. kerran Suomen Cupin voitosta. Kuva: Jari Kohonen
Cocksin Vitalie Nenita onnistui varsinaisella peliajalla ja vielä ensimmäisellä lisäajallakin loistavasti. Hänenkään panoksensa ei lopulta aivan riittänyt siihen, että Cocks taistelisi 12. kerran Suomen Cupin voitosta. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks hävisi ennätyksellisen pitkän Suomen Cupin välierän keskiviikkona kotikentällään. Karjaan BK-46 vei 80 minuuttia kestäneen maraton-ottelun lopulta jatkoajalla maalein 31–32 (24–24, 12–13).

Kamppailu käynnistyi karjaalaisten hienoisessa hallinnassa. Tai ainakin vierasjoukkueen viimeistely onnistui numeroiden valossa paremmin.

Vitalii Shitsko heittäytyi Cocksin maalissa hyviin torjuntoihin pitäen Cocksin ottelussa mukana jakson ajan. Toisen jakson alkuun Cocks hankki viiteen minuuttiin kaksi rangaistusheittoa, joista toisen joukkueen kapteeni Teemu Tamminen upotti.

Lisäksi Vitalie Nenita onnistui erinomaisesti ja kamppailu oli maalin takaa-ajoasemista kääntynyt hetkessä Cocksin kahden maalin johtoon. Ajassa 37.33 BK:n tehomies Sebastian Säkkinen repi itselleen suoran punaisen. Näin neljän maalin isä joutui seuraamaan lähes koko toisen jakson katsomosta.

Pelin lopussa tasainen kamppailu sai vielä uuden käänteen, kun viisi maalia taistellut Tamminen joutui Säkkisen seuraksi katsomoon suoralla punaisella.

Jännitysnäytelmän loppuhetkillä Shitsko torjui Jac Karlssonin rangaistusheiton, mutta toisessa päässä Bojan Zupanjac upotti jäätävällä varmuudella. Näin Cocks nousi jälleen kerran tasoihin. Tämän perään Shitskon 20 torjunta takasi ottelulle jatkoajan.

Ensimmäisellä lisäajalla Cocksin Yury Luckyanchuk, Zupanjac, Nenita ja Shitsko pitivät numerot tasoissa. Näin Lisäaikaa seurasi toinen lisäaika. Sen Cocks joutui aloittamaan vajaalla, kun Aliaksandr Tsitou sai edellisen loppuhetkillä jäähyn.

BK hyödynsi ylivoiman ja karkasi Linus Lindbergin osumilla kahden maalin johtoon. Cocks kuitenkin nousi Zupanjacin ja Nenitan maaleilla tasoihin.

Karlsson oli pelaaja, joka lopulta onnistui ohittamaan loistavaa peliä pelanneen Shitskon. Näin BK sai tarvittavan yhden maalin eron, kun jälkimmäinenkin lisäaika päättyi.

Nico Rönnbergille tappio maistui yhtä huonosti kuin koko Cocksin joukkueelle. Varsinaisella peliajalla viisi maalia iskenyt Rönnberg otettiin kamppailun ratkaisuhetkillä erityiseen syyniin.

– Olin koko jatkoajan erikoisvartioinnissa ja pelattiin viidellä viittä vastaan. Sellaisessa tilanteessa pitää pystyä tekemään enemmän maaleja. Ei voi olla niin, että jos Teemu (Tamminen) ja minä ollaan pois hyökkäyspelistä, ei saada mitään aikaan, Rönnberg kritisoi. HäSa