Urheilu Ypäjä

Kilparatsastustoiminta Ypäjän Hevosopistolla käynnistyy kesäkuun puolivälissä - Ypäjä GP katsottavissa netissä

Ypäjä GP järjestetään kesäkuun puolivälissä ja näytetään yleisölle netin välityksellä. Elo-syyskuun tapahtumien osalta odotellaan vielä valtion linjausta muun muassa yleisön läsnäolosta.
Ville Kulkas ja Nepton sijoittuivat viime vuoden Finnderbyssä toiseksi. Tänä vuonna perinteikäs kilpailu jää koronapandemian takia järjestämättä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ville Kulkas ja Nepton sijoittuivat viime vuoden Finnderbyssä toiseksi. Tänä vuonna perinteikäs kilpailu jää koronapandemian takia järjestämättä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronapandemia on kohdellut kaltoin myös ratsastusharrastajia- ja ammattilaisia ympäri maan. Ypäjän Hevosopistokin joutui perumaan kesän suurimman tapahtumansa Nordic Baltic Championshipsin ja Finnderbyn.

Kilpailukausi päästään avaamaan 12.–14. kesäkuuta järjestettävällä Ypäjä GP:llä, joka kuuluu ratsastusliiton kansalliseen kilpailusarjaan. Yleisö ei pääse paikan päälle kesä-heinäkuun tapahtumiin, mutta Hevosopisto välittää netin kautta reaaliaikaista lähetystä Ypäjä GP:n tapahtumista.

– On hyvä mieli, kun pääsemme käynnistämään kilpailutoiminnan. Niitä on todellakin kaivattu kilpailijoiden keskuudessa. Uskon, että kilpailijat osaavat noudattaa annettuja ohjeistuksia ja rajoituksia. Raviväki on toiminut tässä hyvänä esimerkkinä, kertoo Hevosopiston myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen.

Rajoituksiin kuuluu muun muassa se, että kilpailuihin voi osallistua enintään 150 hevosta vuorokauden aikana. Kesäkuun tapahtumien hevoset pystytään majoittamaan Hevosopiston talleihin, mutta ihmisten pitää vielä etsiä majoitus muista paikoista. Heinäkuun alusta ihmismajoitusta avataan portaittain.

 

Elo- ja syyskuun osalta Hevosopistolla odotellaan vielä valtiovallan linjauksia yleisötapahtumien järjestämisestä. Niitä on luvattu kesäkuun alkupuolella.

Heti elokuun alussa Ypäjällä on tarkoitus järjestää Nuorten hevosten festivaali. Elokuun loppupuolella Suomen Ratsastajainliiton kalenterissa on edelleen PM-kenttäratsastuskilpailu. Louhelaisen mukaan kansainvälisen tapahtuman järjestämisen ympärillä on kuitenkin useita kysymysmerkkejä.

Syyskun alusta kalenterista löytyy yksi Hevosopiston suurimmista tapahtumista, Suomenratsujen kuninkaalliset.

Hevosopisto sai ratsastajainliitolta tuoreita tietoja kilpailukalenterista maanantaina. Kilpailu- ja tapahtumakoordinaattori Hinni Koskenniemi lupaa, että Hevosopiston sivuilta löytyvä tapahtumakalenteri päivitetään ajan tasalle vielä tämän viikon aikana.

 

Kilpailutapahtumien järjestämisellä pienimuotoisemmin ilman yleisöä on Louhelaisen mukaan merkittävä vaikutus Hevosopisto oy:n taloudelliseen tulokseen.

– Yli 60 prosenttia meidän liikevaihdosta tehdään maalis-syyskuun aikana, joten koronalla on todella merkittävät taloudelliset vaikutukset. Olemme kuitenkin iloisia, että pääsemme tarjoamaan kilpailuja. HÄSA

Päivän lehti

15.7.2020