Urheilu Hämeenlinna

Kirmula ja Rantanen rastikauden kärkinimet – Hämeenlinnan seudullekin hyviä rankisijoituksia

Huhtikuun alusta lokakuun loppuun kestäneen suunnistuskauden loppurankit ovat nyt valmiita. Pääsarjojen kärkisijoilla keikkuvat tutut maajoukkuenimet, vaikka huippusuunnistajilla ei olekaan aikaa kovin monia kilpailuja Suomessa käydä. Kauden kotimaisista pääkilpailuista kuitenkin kertyy parhaat pisteet, koska niiden pistemäärät ovat korotettuja ja toisaalta niissä on eniten kanssakilpailijoita, mikä nostaa rankipisteitä. Näin H21-sarjan rankikärki on Miika Kirmula, KR. Toiseksi sijoittui Elias Kukka, TP, ja kolmanneksi parhaat pisteet kaudesta keräsi Akseli Ruohola, MSParma.

Naisten sarjassa rankiykkönen on Merja Rantanen, JRV. Toisen paikan lunasti Venla Harju, TP ja kolmanneksi parhaat pisteet kasasi Maija Sianoja, MSParma. Pääsarjojen suunnistajista ahkerimpia kilpailijoita kotimaisissa kilpailuissa olivat Rantanen ja Ruohola, joille kertyi parisenkymmentä kilpailua, kun taas Kirmula starttasi vain kahdeksaan kisaan.

Myös paikalliset suunnistajat saavuttivat useita hyviä rankisijoituksia. Kotimaisten kilpailujen lisäksi useat suunnistuksen harrastajat kilpailevat myös ulkomailla muun muassa eri rastiviikoilla sekä veteraanien MM-kilpailuissa. Hämeenlinnalainen Pertti Laurila, EsSu, on rankiykkönen sarjassa H85. Laurila kuuluu ahkerimpien kilpailijoiden joukkoon ja tänäkin kesänä startteja kertyi kotimaassa peräti kolmekymmentä.

Hämeenlinnan Suunnistajien Antti Virtanen on H50-sarjan rankikakkonen kuten viime vuonnakin. Myös Virtanen suunnisti kolmessakymmenessä kotimaisessa kilpailussa. Kärkisijoitukset ovat Virtaselle tuttuja, sillä viime talven hiihtosuunnistuskaudella hän oli rankikärki sarjassaan.

H60-sarjassa niin ikään toiselle sijalle päätyi Hauhon Sisun Kari-Veli Niemi. Kilpailustartteja kertyi hänellekin 31. Saman sarjan yhdeksäs on Jukka-Pekka Rantio. HlS:n Olavi Erkkilä sijoittui H80-rankilistan viidenneksi. Samalle sijalle ylsi myös iittalalainen Valtteri Rantala, VaHa, H16-sarjassa. D70-rankilistalla HlS:n Ritva Kajava on kahdeksas ja HauSin Marja-Liisa Salonen yhdeksäs.

Rankilistat laaditaan 16-vuotiaiden sarjoista ylöspäin. HäSa