Urheilu

Kirmula ja Rantanen suunnistivat pitkän matkan mestareiksi – Kanta-Hämeeseen kaksi SM-mitalia

Kalevan Rastin Miika Kirmula ja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen veivät pääsarjojen suunnistuksen pitkän matkan Suomen mestaruudet Raaseporissa. Kirmulan viimeistelyyn kuului tiistaina sotilaiden SM-suunnistus Tuuloksessa. Kaikki vaikutti olevan kunnossa ja sunnuntaina Kirmula suunnisti Fiskarsin avokallioilla tasaisen suorituksen ja johti väliajoissa kisaa käytännössä alusta loppuun.

‒ Välillä piti suunnistaa tarkemmin ja välillä sai juosta kovaa. Lähdin nauttimaan ja sitä kautta pystyin vetämään aika rennosti, kertoi Kirmula hyvän kilpailuvireensä reseptistä.

Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho antoi hyvän vastuksen ja kärkkyi koko kisan ajan väliajoissa noin puolen minuutin päässä Kirmulasta, mutta taipui 15,8 kilometrin radan loppurasteilla Kirmulalle, joka käytti rataan aikaa 1.26.19. Eroa kärkikaksikolle jäi maalissa 1.30.

Kilpailun kolmas oli ukrainalainen Ruslan Glebov, mutta SM-pronssimitali pujotettiin Tampereen Pyrinnön Elias Kuukan kaulaan.

Myös naisten sarjan voittaja Merja Rantanen johti väliajoissa kilpailua alusta loppuun, vaikkakin Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola oli koko kisan ajan iskuetäisyydellä. Rantanen käytti 11,2 kilometrin rataan aikaa 1.14.09. Toiseksi tullut Karhola jäi Rantaselle tasan minuutin ja pronssimitalisti Mira Kaskinen 2.58.

‒ Olen tyytyväinen päivän suoritukseen. Metsässä ajattelin, että tämä on niin hauskaa, että ihan sama, mikä sijoitus on. On nautinnollista suunnistaa tuollaisessa metsässä ja hyvällä kartalla, ylisti Rantanen Fiskarsin avokallioita.

Kanta-Hämeeseen saatiin kaksi SM-mitalia. L-HR:n Elmeri Syrjälä suunnisti H15-sarjassa virheittä ja sai pronssia. Hän käytti 6,6 kilometrin rataan aikaa 44.34 ja eroa voittajaan Lynxin Tatu Aaltoseen jäi 2.07.

‒ Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Maasto oli hyvin juostavaa ja ratakin hyvä, kertoi Syrjälä suorituksestaan tyytyväisenä.

Toinen kantahämäläinen pronssimitalisti oli Hauhon Sisun Kari-Veli Niemi H60-sarjassa. Niemen aika 6,7 kilometrin radalla oli 48.12 ja eroa sarjan mestariin Ari Anjalaan (LS-37) jäi vain 1.06. HlS:n Ritva Kajava suunnisti viidenneksi sarjassa D70 ja Olavi Erkkilä oli H80-sarjan kuudes. STT

Päivän lehti

24.1.2020