Urheilu

Kivikova Jokerit tulee Rinkelinmäelle

Kymmenen ottelun kuntopuntarin ykkönen, NHL:n paras pakki Erik Karlsson, suomalainen Stanley cup -voittaja Valtteri Filppula.

Helsingin Jokerit on joukkue, joka sytyttää aina sekä vastustajan että sen kotiyleisön. Torstaina se saapuu Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Itsekin viiden ottelun voittoputkessa seilaava Kerho tietää, että parhaimpaan pitää yltää, jos mielii saada narrilaumalta pisteitä.

– Meidän pitää edelleen parantaa omaa viisikkopelaamistamme ja saada Jokereiden vahvuudet pois. Keskialueen ja puolustuspään pelaamisen pitää olla erinomaista, jotta saamme maailmantähdet kuriin. Jokerit on tällä hetkellä jopa ylivoimainen. Materiaali on huikea tähän sarjaan. Saamme taistella kovaa, jotta pisteitä tulee, mutta kaikki on mahdollista. Sillä asenteella lähdemme, että heidän voittoputkensa menee poikki, lupaa HPK:n toinen valmentaja Pasi Arvonen.

Arvosen mukaan HPK on laatinut suunnitelmat, joiden avulla Jokerit pysähtyy.

– Jokerit tykkää pitää kiekkoa, johon meidän pitää vastata fyysisesti. Pelaajien mukavuusalue pitää saada pois, samoin joukkueen kontrolli- ja nopeat lähdöt. Siihen meillä on torstaiksi ihan hyvä suunnitelma, Arvonen uskoo.

Tila pois Karlssonilta

Kerhon paitaan pari viikkoa sitten Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta siirtynyt Johan Larsson tietää Jokereista sen, että siellä pelaa hänen maanmiehensä Erik Karlsson ja joukkue on äärimmäisen kova. Hän myös tietää, miten Karlsson saadaan torstaina kuriin.

– Hänelle ei saa antaa aikaa käyttää laukaustaan. Se on tietysti helppo sanoa, mutta meidän pitää antaa hänelle painetta ja viedä häneltä tila pelata. Hän tarvitsee tilaa ollakseen hyvä, Larsson miettii.

Larsson ei tunne maanmiestään henkilökohtaisesti.

– En ole koskaan tavannut häntä. Ehkä menen morjestamaan häntä torstaina jäällä. Annan kunnon sivalluksen tai jotain, Larsson nauraa.

Larsson mukaan viime kauden NHL:n paras puolustaja ei ole vielä Ruotsissa esimerkiksi Nicklas Lidströmin kaltainen.

– Hänestä on tulossa sellainen. Jos Karlsson jatkaa pisteiden tekoa ja palkintojen pokkaamisesta NHL:ssä nykyiseen tahtiin, on hän pian suuri sankari Ruotsissa. Hän on kuitenkin vielä aika nuori, joten matkaa on vielä, Larsson muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic