fbpx
Urheilu

Klassikkojen kisa …moottoriradalla

22. Historic Grand Race kokoaa auto- ja moottoripyörä -klassikot Ahveniston moottoriradalle tänä viikonloppuna.

Noin 170 klassikkoautoa on ilmoittautunut ennakkoon Gulf Historic Race -ratasarjan pääkilpailuun Hämeenlinnan moottoriurheilupyhätössä. Viikonlopun aikana ajetaan myös vanhoilla veteraanikilpamoottoripyörillä näytöslähdöt kilpailuiden väliajalla sekä lauantaina että sunnuntaina (säävaraus). Kilpamoottoripyörien varikko on alemmalla katsojatasanteella, joten katsojilla on oiva tilaisuus tutustua kalustoon aivan läheltä.

Merkkikerhot ja yksittäiset harrastajat kokoontuvat kalustoineen yli 25-vuotiaiden ajoneuvojen harrasteparkkiin (ajo Hiihtomäentietä pitkin) Ahveniston radan ylimmälle katsojatasanteelle, josta suunnataan kilpailutauolla Mobilisti-harrasteajoneuvoparaatiin ja rataa kiertämään kohtuullisella nopeudella. Radalla nähdään siviililiikenteessä olevia klassikoita ja jonkin verran myös rakenneltuja yksilöitä tai muuten harvinaisia ajoneuvoja.

Tapahtumaan on perinteisesti ilmoittautunut myös ulkomaisia kuljettajia. Tämäkään kerta ei tee poikkeusta ja Ruotsista on tulossa muun muassa harvinainen, GTP-luokan prototyyppiauto, 289″ ( = 4.7L) V8-moottorilla varustettu, Jan Klingin ohjaama Ford GT 40 -65.

Autojen yleisöpaikoitus on Poltinahontien varrella, jäähallilla tai Pullerin kentällä. (HäSa)

Asiasanat

Menot