Urheilu

KLL:n kisat kokoavat nuoret lupaukset Kaurialan stadionille

Yleisurheilukausi huipentuu tulevana viikonloppuna Kaurialan stadionilla, jonne saapuu reilu 350 nuorta urheilijaa Koululiikuntaliiton mestaruuskisoihin.

Osanotto-oikeus on kaikilla peruskoulujen yläluokkien (luokat 7.–9.), lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten vakituisilla oppilailla, jotka syksyllä 2018 alkaneena kouluvuotena ovat olleet koulun kirjoissa. Tämä koskee myös ulkomaalaisia vaihto-oppilaita ja iltakoululaisia.

Kisoissa on kaksi sarjaa. A-sarjassa kilpailevat 1998–2002-syntyneet ja B-sarjassa 2003–2005-syntyneet. Poikkeuksena vuonna 2006 syntynyt yläkoululainen voi myös osallistua, mutta alakoulun oppilailla ei ole osanotto-oikeutta.

Kahtena kisapäivänä urheilija saa osallistua kahteen lajiin päivässä eli yhteensä neljään henkilökohtaiseen lajiin sekä viestiin, joka A-sarjassa juostaan kunta- ja B-sarjassa koulujoukkueilla.

Kisoissa on kansallisesti kova taso ja oman lisävärinsä tuo se, että koulujansa edustavat nuoret pääsevät testaamaan tasoaan useamman ikäluokan kesken.

 

Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilujaosto kantaa vastuun järjestelyistä. Järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Pentti Kallionpää ja sihteerinä Kirsi-Marja Koskela sekä teknisenä johtajana Ari Markkanen.

– Isot kisathan nämä ovat ja tulostaso noussee korkeaksi, varsinkin jos sää suosii. Järjestelytoimikunta on tehnyt suuren työn kisojen eteen, Markkanen painottaa.

Kisojen majoitus ja ruokailu järjestetään Seminaarin koululla, joten Kaurialan alueella on liikennettä viikonlopun aikana perjantai-illasta lähtien. Pysäköinti ohjataan Miekkalinnan poliisiaseman viereiselle sorakentälle.

Kisatapahtumat alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10 ja jatkuvat alkuiltaan. Mukana on runsaasti myös Hämeenlinnan ja lähialueiden koulujen oppilaita. HäSa