Urheilu Hämeenlinna

Koetus kaatoi Lujan kantahämäläisten paikallisväännössä – "Kotiuttaminen on tällä hetkellä tervanjuontia"

Lujalle toisen jakson ratkaissut Markus Sovelius näpäyttää Janne Vepsäläisen syötöstä.
Lujalle toisen jakson ratkaissut Markus Sovelius näpäyttää Janne Vepsäläisen syötöstä.

Pesäpallon miesten suomensarjan kesän ensimmäinen kantahämäläisten paikallisottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon. Pullerin pesäpallokentällä vieraillut Jokioisten Koetus oli supervuoroon edenneessä ottelussa Lammin Lujaa parempi jaksoin 1–2 (2–6, 2–1, 0–1).

Ottelun ratkaisujuoksun löi supervuoron aloittavalla viimeisenä lyöjänä Miki Leppäniva. Vieraiden jokeri onnistui saattelemaan kotipesään Janne Vepsäläisen.

Avausjakso ratkesi heti alussa

Ottelun avausjakso meni vieraille jo kahden ensimmäisen vuoron aikana. Koetus löi Pullerin koko ajan yltyneessä vesisateessa jakson puoliväliin mennessä kuusi juoksua. Kotijoukkue Lujan kotiuttaminen oli läpi ottelun vaatimatonta, eikä se onnistunut lyömään ensimmäisen jakson aikana ainuttakaan juoksua. Jakson kumpikin kotijuoksu tuli Koetuksen lukkarin Vepsäläisen lipsauttamilla väärillä.

Toisella jaksolla kotijoukkueen jo avausjakson puolivälissä tiivistynyt ulkopeli piti Koetuksen kurissa. Markus Soveliuksen kaksi kotiutusta riittivät tuomaan hämeenlinnalaisille kauden kolmannen sarjapisteen.

”Koppilyönneillä ei tule juoksuja”

Kummankaan joukkueen pelinjohtaja ei suoranaisesti pomppinut riemusta ottelun jälkeen. Kotijoukkueen laikkamies Aki Kettunen harmitteli omiensa ulkopeliä ottelun alussa.

– Ensimmäisen jakson annoimme kahden ensimmäisen vuoron aikana. Toinen jakso oli meiltä jo hyvää ulkopeliä, eikä kaveri saanut kuin yhden juoksun, Kettunen muistutti.

Lujan kotiuttamisen tasosta Kettunen oli syystäkin huolissaan. Joukkue pystyi luomaan riittävästi tilanteita useampaankin kuin kahteen lyötyyn juoksuun.

– Kotiuttaminen on tällä hetkellä katastrofia ja tervanjuontia. Meillä ei ole oikein minkäänlaisia kotiutuslyöntejä. En pysty sanomaan, mistä se johtuu. Tässäkään pelissä juoksujen tekeminen ei olisi vaatinut ihan ylettömiä. Koppilyönneillä ei tule juoksuja, ja jotain muuta pitäisi pystyä lyömään kuin ns. kenguru linjaan. Suorittaminen oli kotiutustilanteessa huonoa.

Pettynyt oli myös Koetuksen Mika Lehto.

– Annoimme yhden pisteen pois, ihan selvästi. Saimme toisella jaksolla tilanteita, mutta emme miestä kotiin. Kotiutukset olivat huonoja. Ensimmäisellä jaksolla löimme välilyönneillä neljä, mutta sen jälkeen lyönti ei pudonnut enää samalla tavalla. Yritimme samoja lyöntejä edelleen. Ensimmäiset kotiutukset onnistuivat sateessa, mutta kun sää parani, olivat yritykset huonoja, Lehto kommentoi.

Koetus odotti sunnuntain pelistä enemmän kuin sai.

– Pakkohan kahden pisteen on lämmittää, mutta kolme oli tästä pelistä budjetoitu. Olimme pelin päällä, mutta emme saaneet juoksuja, ja kaveri teki viimeisessä vuorossa tarvittavan, pelinjohtaja sanoi. HÄSA

Päivän lehti

4.8.2020