Urheilu

Lentopallokerhon Suvi Kokkonen joutuu leikkauspöydälle – edessä kuukausien huili

Lentopallokerhon yleispelaaja Suvi Kokkosen nilkkavamma vaatii leikkaushoitoa.
Suvi Kokkosen nilkkavamma pakottaa 19-vuotiaan yleispelaajan pitkään poissaoloon Lentopallokerhon peleistä. KUVA: Pekka Rautiainen, kuvakaappaus Suvi Kokkosen Instagram-tililtä

Hämeenlinnan Lentopallokerhon yleispelaaja Suvi Kokkonen paljasti sunnuntaina Instagram-tilillään tunteikkaassa viestissään, että hän joutuu nilkkavamman vuoksi leikkaukseen.

Kokkonen, 19, on kamppaillut nilkkavamman kanssa, jonka vuoksi hän on joutunut pelaamaan pitkään kipujen alaisena.

– Vuosi nilkkaa on hoidettu erilaisilla konsteilla, mutta vamma ei ole lähtenyt paranemaan vaan on oikeastaan pahentunut. On ollut henkisesti haastavaa, kun ei ole tiennyt, että mikä siinä on ollut ja oikeaa vastausta ei ole löytynyt, Kokkonen kertoo.

Nyt vastaus on löytynyt, mutta sitä, mikä nilkassa on reistaillut, ei Kokkonen halua paljastaa.

– Sen verran iso juttu kuitenkin on kyseessä, että se pitää nyt leikata, että se voi tulla oikeasti kuntoon.

 

Kokkonen kertoo kuvauttaneensa nilkkansa viime viikolla.

– Se on vaivannut ja sitä ei ehkä ole halunnut myöntää itselleen, että edessä on leikkaushoitoa vaativa vamma. Mutta nilkka ei vaan ole toiminut, Kokkonen sanoo.

Kauden 2018–19 päätteeksi lentopalloliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kokkonen toivoo, että leikkauksen jälkeen hän pystyy palaamaan kentille entistä ehompana ja parempana pelaajana.

– Jos leikkaus ja kaikki muu menee hyvin ja ongelmitta, uskon, että pystyn pelaamaan hyvin sen jälkeen, Kokkonen lausuu.


Kokkosen poissaolo
on luonnollisesti armoton takaisku Lentopallokerhon iskukyvylle Naisten Mestaruusliigassa.

– Onhan se kova isku. Tässä harmittaa kuitenkin enemmän se, että emme ole osanneet tunnistaa tilannetta paremmin keväällä. Olemme menneet nyt kuusi kuukautta vanhoilla tiedoilla. Nyt vituttaa raskaasti ja voin kuvitella, että se on myös pelaajan tuntemus, Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki luonnehtii.

– Suvin nilkka on oireillut välillä enemmän, välillä vähemmän ja välillä todella paljon. Nyt on todettu, että vamma vaatii leikkauksen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.


Lentopallokerhon
tilanne pelaajarintamalla on muutenkin ollut vaikea, sillä myös Emmi Riikilä on ollut sivussa elokuun lopusta alkaen alaraajavamman vuoksi. Riikilä on vielä sivussa muutaman viikon.

– Tietenkin tämä aiheuttaa taas päänvaivaa, että mitä tehdään. Joudumme menemään laina- ja farmipelaajilla. Ei ole valmentajillakaan helppoa miettiä jatkuvasti eri koostumuksia, jonka ympärille peli rakennetaan.

 

Kalliomäki sanoo ottavansa syytä niskoilleen siitä, että pelaajamateriaali on se mikä se nyt on.

– Kysyntää ja tarjontaa on ja verkot ovat nyt vesillä. Nyt tämä mutkistui jälleen ja pitää kuulostella eri paikan pelaajaa, Kalliomäki sanoo.

– Pitää muistaa, että meidän täytyy elää asetetuissa talousraameissa. Seurassa täytyy nyt aloittaa keskustelut, millainen joustovara meillä on niiden talousraamien sisällä.

– Tässä kohtaa halusimme kuitenkin asettaa pelaajan edun seuran edun edelle, koska kyseessä on nuori suomalainen maajoukkuepelaaja. Olisihan tässä voitu toimia toisinkin ja pelaaja olisi voinut jatkaa pelaamista kipujen kanssa. Niin emme halunneet tehdä.