Urheilu Hämeenlinna

Kolmannen erän Loisto häikäisi – Steelersin naisten joukkueessakin jännitetään tehopelaajan loukkaantumista

Teräsnaisten päävalmentajan mielestä Steelers ei tehnyt kolmannessa erässä mitään tarvittavaa oikein.
FBC Loiston Olivia Pietilä piti pintansa Steelersin Petra Aallosta (vas.) vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
FBC Loiston Olivia Pietilä piti pintansa Steelersin Petra Aallosta (vas.) vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Kaksi erää Steelers pelasi tasaisesti naisten Salibandyliigan lohkokärki FBC Loistoa vastaan, mutta kolmannessa tuli räntää tupaan. Turkulaisjoukkue paineli yhden erän 10–2-maalijuhlillaan 14–5-voittoon eikä ole vieläkään jäänyt naisten liiga B:ssä pisteettä.

– Kaksi erää meni ihan pelisuunnitelman mukaan. Kolmas erä on enemmän korvienvälistä kiinni. Piti lähteä voittamaan kaikki kaksinkamppailut, peittämään laukaukset, voittamaan maalinedusta ja olla pallollisesti fiksuja. Emme tehneet mitään niistä, Steelersin päävalmentaja Jari Salo totesi.

– Emme varmaan ihan jaksaneet tehdä töitä. Pitää varmaan aloittaa kuntokuuri, mutta vastustajakin on ihan hyvä, ja he olivat eilenkin pelanneet.

FBC Loisto on Steelersille hyvin tuttu vastustaja alkukaudesta. Cupissa Loisto voitti Teräsnaiset kahdesti. Toinen liigakohtaaminen joukkueiden välillä on heti ensi viikonloppuna Turussa.

Salon mukaan Steelers ainakin tietää jo, miten FBC Loistokin voitettaisiin.

– Näin miten pelasimme kaksi erää. Oma pallollinen peli vain täytyy olla huolellista. Juoksukilpailussa emme pärjää näitä vastaan Täytyy pelata tiivis puolustuspeli ja hyökätä vastaan. Avauserässä meillä taisi olla kolme tolppaa.

Elenia-areena on viikonlopun aikana vaatinut uhreja loukkaantumisen muodossa sen muiltakin kotijoukkueilta Hämeenlinnan Lentopallokerholta ja Steelersin miehiltä, eivätkä salibandyseuran naisetkaan säästyneet jobinpostilta.

Joukkueen alkukauden paras pistenainen, Classic-paluumuuttaja Alisa Mäkelä loukkasi polvensa ensimmäisessä erässä ja vietti kaksi viimeistä vaihtopenkillä kylmähoidossa.

– Hän pystyy kävelemään ja varaamaan vähän painoa, mutta ei se priimakunnossa ole. Huomenna tutkimuksiin. Se olisi sitten jo kolmas polvivamma meille tällä kaudella, Salo kertoi.

Samaista ketjua johtava keskushyökkääjä Heli Haapalahti pelasi myös pienen rannevamman kanssa.

– Todennäköisesti Heli on ensi viikon sivussa. Vähän riskillä otimme hänet tänään mukaan. Ei tässä enää hirveän montaa loukkaantumista kestä, Salo huokaisi.

Lukuisten huolimattomuusvirheiden lisäksi Steelersille kostautuivat rangaistukset. Kotijoukkue istui viidesti jäähypenkillä, ja neljästi Loisto rokotti ylivoimalla. Näitä viittä jäähyään Steelers ehti kärsiä yhteensä vain 3.37 minuuttia.

– Ne sekoittivat peliä ja niitä tuntui tulevan oudoistakin paikoista, niin kuin hyökkäyspäässä maalin takana karvatessa. Onhan se raskasta, kun noin kovalla prosentilla tulee ylivoimamaaleja. Turha tässä on tuomareita syytellä, Salo sanoi jäähysumasta.

Käännekohdaksi muodostui kolmannen erän alku. Steelers onnistui tappamaan yhden jäähyn heti erän alkuun, mutta ajassa 43.59 tullut Elise Lambergin taklauskakkonen johti Sini Niinikosken hattutempun täydentäneeseen 5–3-maaliin.

Aurora Aaltonen kavensi välittömästi, ja vuorostaan Steelersille tarjottiin tämän jälkeen ylivoimaa. Momentum karkasi vieraille Laura Pakarisen hyödynnettyä Steelersin vaihtosekoilun tekemällä alivoimamaalin.

Lotta Purhonen syötti ja teki Steelersin kaksi johtomaalia ottelun alkupuolikkaalla. Muut kotimaalintekijät olivat Katariina Niemi, Marika Haakana ja Anika Holopainen. Ida Raustola torjui 32 laukauksesta 18.

Loiston loistokkaimmat olivat Niinikoski tehoin 4+1 ja Eerika Koski pistein 3+1. Elinda Hermansonille tuli vain kahdeksan torjuntaa. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic