fbpx
Kiekko Urheilu

Kommentti: HPK on tehnyt mahdottomasta mahdollisen

Kuva: Pekka Rautiainen
Petteri Sihvonen

Olen jääkiekkoanalyytikkona kulkenut HPK:n matkassa kohta kaksi kautta. Se tarkoittaa 120 runkosarjan peliä ja tämän kevään kaksi pudotuspelisarjaa päälle. Sitä, että Kerho raivasi tiensä nyt finaaliin, luonnehdin sanoilla: mahdottomasta tuli mahdollinen.

Finaalipaikka mahdollistui sillä, että HPK:n johto terävöitti toimintaansa. Oli välttämätöntä, että HPK ry vihelsi edellisen hallituksen pelin poikki. Uusi puheenjohtaja Matti Vihervuori kokosi uudet ja osin vanhat joukot kasaan jämäkällä tavalla.

 

Ensinnäkin, vanha strategia heitettiin romukoppaan ja, toiseksi, mikä tärkeintä, seura palkkasi urheilujohtajaksi Mika Toivolan. Uudessa yhtälössä hallitus sai keskittyä hallituksen tehtäviin, toimitusjohtaja toimitusjohtajan tehtäviin ja päävalmentaja päävalmentajan tehtäviin. Ja yhtälön avainkohta on nimenomaan urheilujohtajan ruutu.

 

Kaukalossa joukkue on ehtinyt kokea helvetin jälkeen taivaan. Välillä jo aivan parhaat pelaajat tuskastuivat ja tarttuivat puhelimiin. Antti Pennanen on hyvä valmentaja vasta, kun peli jäällä toimii. Sen jälkeen häneltäkin onnistuu ilmapiirin koutsaaminen.

Pidän taideteoksena – ja juuri syynä – HPK:n marssille aina finaaliin asti Pennasen pelikirjaa, jossa Meidän peliä on terävöitetty alivoimaisen hyökkäämisen ja eteenpäin puolustamisen nikseillä kera innovatiivisen hyökkäysalueen hyökkäyspelin niin, että pelaamisessa on sekä rauhaa että aggressiivisuutta.

Lue myös: HPK sensaatiomaisesti finaaleihin – “Kova sarja mittasi meitä kaikin tavoin”

Kaksi tarinaa, yksi määränpää: Ennen HPK-sopimuksiaan Arto Laatikainen ja Niclas Lucenius olivat urallaan eri tavoin uuden alun tarpeessa

Asiasanat

Menot