Kiekko Urheilu

Kommentti: Jokerina pohjalla – Lauri Marjamäki toistamassa tuttuja virheitä

Jokerit on ajautunut kuilun reunalle KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Dinamo Moskova johtaa ottelusarjaa 3-1 ja on voiton päässä jatkopaikasta.
KUVA: Pekka Rautiainen

Jotain tuttua tässä on.

Kun Jokerit alisuorittaa, moniin mieliin nousee Lauri Marjamäen tuska Leijonista, jossa Marjamäen maajoukkueet hävisivät ratkaisupelejä liukuhihnalta.

Nyt Jokerit on yhden tappion päässä kesälomista. Kauden tärkeimmässä ottelussa se ei saanut aikaiseksi viisasta puolustuspeliä pelannutta Dinamo Moskovaa vastaan yhtä ainutta maalia. Ei ole sattumaa, että Dinamo Moskova on voittanut yhtä lukuun ottamatta kauden kaikki keskinäiset kohtaamiset.

 

Marjamäki ei ole huono valmentaja, mutta jotain hänen johtajuudessaan tökkii, että niin maailmancupissa, MM-kisoissa, olympialaisissa kuin nyt KHL:n pudotuspeleissä hänen joukkueensa on ollut päävalmentajansa näköinen – virkamiesmäinen ja mekaaninen.

Esimerkiksi ylivoimasta puuttui ratkaiseva maaliin johtava ajatus. Ei kaikki päävalmentajan syytä ole, mutta toistaiseksi Marjamäki ei ole pystynyt tarjoamaan ratkaisevia ratkaisuja Dinamo Moskovan kurinalaisen puolustuspelin murtamiseksi. Jokerit on yrittänyt väsyttää vastustajaansa pitämällä kiekkoa hyökkäysalueella, mutta se on päätynyt lopulta väsyttämään itseään. Vastustajan maalivahdista on jälleen tehty sankari.

Jokerit on saanut toistaiseksi sen, mitä se on Juuso Hietasen edustamaa Dinamo Moskovaa vastaan ansainnut.

 

Marjamäen Jokereissa on jälleen peliä pakottavia elementtejä. Peliä veivailtiin suuntaan ja toiseen myös Leijonissa, ja Marjamäen epäjohdonmukaisuus maksoi monta voitettavissa olevaa ottelua.

Tällä kertaa Marjamäen lääke sarjan neljänteen otteluun oli prässi, jota toteutettiin myöhästellen. Laukauksia Jokerit ampui mielin määrin, mutta Dinamo puolusti pois parhaiden sektoreiden paikat tehokkaasti.

Hölmö ei ole se, joka tekee virheen.

Hölmö on se, joka ei opi virheistään.