Urheilu

Kommentti: Kannattaako Markku Kanervan edes pohtia Roman Eremenkoa enää lennossa oleviin Huuhkajiin?

Roman Eremenkon paluuta Huuhkajiin on odotettu, mutta nyt pitää jo kysyä kannattaako Eremenkoa vielä harkita vakuuttavassa vireessä olevaan sitoutuneeseen joukkueeseen?
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva johdatti joukkonsa jälleen yhteen karsintavoittoon. Nyt kaatui Liechtenstein 2-0. KUVA: European Pressphoto Agency EPA

Suomen A-maajoukkueen peli on kentän puolella tällä hetkellä niin hyvällä mallilla, että mahdollisia uhkakuvia ja ongelmia on etsittävä kentän ulkopuolelta.

Ihan läheltä Markku Kanervan lähitulevaisuuden isointa päänvaivaa ei sittenkään ole löydettävissä, sillä Roman Eremenko harjoittaa ammattiaan reilut 2000 kilometriä Helsingistä Kaakkoon.

 

Rostov-na-Donun kaupungissa jalkapalloileva Eremenko on dopingpannansa jälkeen pelannut seurajoukkueessa 13 peliä. Maajoukkueessa miehen viimeinen esiintyminen on syksyltä 2016.

Vaikka 72 maaottelua pelannut Eremenko on kärsinyt paluunsa jälkeen myös loukkaantumisista, ei keskikenttäpelaaja ole varsinaisesti antanut innostaan pukeutua Suomi-paitaan kovinkaan vakuuttavaa kuvaa.

Jos Eremenko jossain vaiheessa kesää ilmoittaa olevansa käytettävissä syksyn karsintatuplaan Italiaa ja Kreikkaa vastaan, niin päävalmentaja Kanervalla on ison mietinnän paikka. Tämä siinä tapauksessa, että Kanerva itse ei ole tehnyt päätöstä Eremenkon puolesta sulkemalla ilmasiltaa Rostovista Ratinaan.

Normaalitilanteessa tätä pidettäisiin pähkähulluna ratkaisuna, mutta tällä hetkellä maajoukkueesta puhuttaessa tilanne on kaikkea muuta, kuin sitä, mihin olemme tottuneet.

 

Palatessaan takaisin Huuhkajiin, Eremenkon pitää rastia muutama maisteri Kanervan laatima ruutu. Pelillisesti pitää joukkueessa olla tilaus ja tarve sekä pelaajalla kyky täyttää se.

Henkisesti sekä Eremenkon että muun joukkueen pitää olla paluun takana, muuten pelataan liian isolla riskillä horjuttaa sitä henkistä voimaa ja yhteisöllisyyttä, mikä on yksi merkittävä syy joukkueen nykymenestykseen.

Oli Kanervan päätös kumpi vaan, se pitää tehdä pian.

Joko Eremenko on tai ei ole yhtenä osana palapeliä, mistä joukkue jokaiseen tapahtumaan erikseen kootaan. EM-kisojen aattona – mikäli Huuhkajien tie sinne vie – sen päätöksen tekeminen johtaisi katastrofiin.

Jari Virtanen

 

Päivän lehti

25.1.2020