Kiekko Kolumnit Urheilu

Kommentti: Suvereeni peli HPK:lta

Kuva: Pekka Rautiainen

HPK otti jo ennen ottelun alkua yhden voiton TPS:stä: Seuran valmennusjohto oli päästänyt irti omimmasta kiekkokontrollilätkän konseptistaan pelisuunnitelmassaan. TPS pelasi vuolaasti eteenpäin eikä hakenut saumoja pysäyttää peliä kiekon kanssa. Vuorostaan Kerho pelasi suurin piirtein niin kuin se on pelannut viime aikoina – aktiivisesti reagoimalla eri rytmein ynnä ripauksen prässiään pakottaen turkulaisten päälle. Kerhon peliote vieraskaukalossa oli ottelun alussa varsin itsetuntoinen.

HPK oli suvereeni kaksi ensimmäistä erää; kiekonhallinta oli Kerholle prosentein 55–45, lukemat ovat rajut. Kerhon vahvuus oli jälleen kerran vyöryttelevä hyökkäysalueen hyökkäyspeli.

Kolmannessa erässä Kerho suojeli varsin tyylikkäästi 3–2-johtoaan sen jälkeen, kun TPS:n Ilkka Heikkinen oli kumauttanut ylivoimalla kavennusmaalin. Konsti oli selkeä: sopivasti pitkiä hyökkäyksiä, kourallinen purkukiekkoja, tukku kovia oman alueen puolustuspelejä ja alivoimalla kuolemaa halveksivia uhrauksia à la Robert Leino ja Otto Paajanen.

Lue TPS–HPK-ottelun raportti: Iso ryöstö Turusta, HPK avasi pudotuspelit voitolla – Pennanen kiitteli omiensa uhrautumista: ”Kovaa leikkiä”