Urheilu

KooKoo HPK:n U20-ryhmää etevämpi jatkoajalla

HPK:n U20-joukkue avasi tiivistahtisen Lappeenrannan turnauksen jatkoaikatappiolla.
Juuso Niemisen johtama HPK:n U20-joukkue kärsi tappion Lappeenrannassa.

HPK:n U20-joukkue avasi viikonlopun Lappeenrannan turnauksen perjantaina KooKoota vastaan kärsimällä tappion jatkoajalla. Voittoluvut kirjattiin kouvolalaisille jatkojen jälkeen luvuin 2–1.

KooKoon molemmista maaleista vastasi Liigassakin kokemusta tällä kaudella saanut Joonas Oden. Maalien esitöistä vastasivat Jiri Parviainen (0+2) ja Santeri Salmela (0+2). HPK:n ainokaisen viimeisteli kolmannessa erässä Valtteri Suni Aleksi Särkisillan tarjoilusta.

– Kaksi erää oli hiuksenhienosti KooKoon. Peli oli ihan tasaista, mutta heillä oli laadukkaammat paikat. Kolmannessa erässä saatiin peliin hyvä tasapaino, olimme parempi joukkue ja saimme tasoitusmaalin – mutta voittomaalia emme, HPK:n päävalmentaja Juuso Nieminen sanoi.

Lähes koko jatkoajan kiekkoa hallinnut KooKoo vaani tilaisuuttaan. Lopulta maltti sai palkintonsa, kun Oden karkasi läpiajoon maalin arvoisesti.

– Jatkoajalla KooKoo oli selkeästi parempi ja vei sitä lähes koko jatkoajan. Se voi ratketa huonoon syöttöön, jos kaveri hyökkää fiksusti ja pitää kiekkoa. Jouduimme puolustamaan, sitten herpaannuimme ja kaveri pääsi läpi.

Lappeenrannan turnauksessa HPK pelaa kolme Nuorten SM-liigan ottelua peräkkäin. Lauantaina joukkue saa vastaansa Jukurit ja sunnuntaina haasteen tarjoaa Pelicans.

– Huoltaminen ja lihashuollot ovat tärkeitä, samoin ravinnosta on huolehdittava. Energiaa pitää olla tarjolla koko ajan. Käymme pelit läpi illalla hotellilla ennen kuin menemme nukkumaan. Näin pöytä on aina puhdas ettei seuraavana päivänä tarvitse miettiä eilistä. Näin päästään nopeasti uuteen peliin kiinni, Nieminen sanoo.

Erityisesti sunnuntaipelit tiiviissä turnauksessa ovat juniorivalmentajana kokeneen Niemisen mukaan aina tapahtumia täynnä.

– Niissä voi tapahtua ihan mitä vain. Kaikilla turnauksiin osallistujilla pää väsähtää ensimmäisenä, joten kaikkeen on varauduttava, Nieminen sanoo. HäSa