Kiekko Urheilu

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kummastelee HPK:n julkaiseman videoleikkeen tarkoitusperiä

Jussi Ahokas hämmästelee HPK:n tyyliä ja tapaa julkaista video Martin Bergerin pelikieltoon johtaneesta tilanteesta sosiaalisen median kanavissa. Ahokas arvioi HPK:n toiminnan asettaneen julkista painetta kurinpidolle.
Jussi Ahokas ei pitänyt HPK:n tyylistä ja tavasta julkaista videoleike Martin Bergerin iskusta Niklas Frimanin päähän. Kuva: Jaakko Stenroos
Jussi Ahokas ei pitänyt HPK:n tyylistä ja tavasta julkaista videoleike Martin Bergerin iskusta Niklas Frimanin päähän. Kuva: Jaakko Stenroos

KooKoon puolustaja Martin Berger sai Liigan kurinpitodelegaatiolta neljän ottelun pelikiellon iskustaan HPK:n kapteeni Niklas Frimanin päähän.

Kouvolan Sanomien mukaan Antti Pennanen oli viime lauantain KooKoo–HPK -ottelun jälkeen vaatinut KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokasta laittamaan Bergerin ”vihdoin ruotuun” ja lisännyt, että ”toiselta murtui nenä”.

Median edessä lehdistötilaisuudessa valmentajat kuitenkin vetäytyivät lausumasta asiasta vedoten videonauhojen puutteeseen, sillä Telian tv-lähetys katkesi ennen Bergerin viimeisellä peliminuutilla tapahtunutta ulosajoon johtanutta iskua Frimaniin.

HPK julkaisi sunnuntaina sosiaalisen median kanavissaan tilanteesta videon, jossa se väitti Bergerin lyöneen käden sijasta Frimania mailan päällä. HPK:n somepäivitysten mukaan Frimanilla olisi Pennasen jälkipeleissä toteaman murtuneen nenän sijaan kuitenkin auennut silmäkulma.

 

”Tämä menee villiksi länneksi”

Jussi Ahokas kertoo Hämeen Sanomille hyväksyvänsä tuomion, mutta ihmetteli HPK:n tapaa julkaista tapahtumasta videomateriaalia.

– Tilanne on ollut ja mennyt ja hyväksymme kurinpidon asettaman tuomion. Sitä ihmettelen, että ymmärtääkseni on sovittu Liigan ja seurojen kesken, että kurinpito hoitaa nämä asiat sisäisesti. Muuten tämä menee villiksi länneksi, jos jokaisesta tilanteesta aletaan julkaisemaan videoleikkeitä sometileillä. Silloin ei toimita, kuten on sovittu, Ahokas sanoo.

Ahokkaan mukaan HPK:n päivityksessä väitetty mailan tupella lyöminen ei pidä paikkaansa.

– Minä ymmärsin kyllä, että kyynärpää on osunut. Ei tässä ole kuitenkaan sen isompaa asiaa, ihmettelen vain tapaa ja tyyliä, jolla HPK on toiminut. Eikä minulla ole mitään Antti Pennasta tai ketään muutakaan vastaan.

 

”Julkista painetta tuli”

Ahokas kokee, että HPK:n sosiaalisen median päivitykset asettivat julkista painetta Liigan kurinpidolle.

– Se on ihan selvä asia, että julkista painetta tuli, Ahokas arvioi.

Ahokas ei kuitenkaan kommentoi sitä, uskooko hän julkisen paineen vaikuttaneen tuomioon.

– En pysty sanomaan, mutta ei se varmaan auttanutkaan. Berger on aiemmin saanut yhden pelin pelikiellon kurinpidolta keskisormen näyttämisestä. Hänellä ei siis ole rikoshistoriaa tällaisista teoista kurinpidon näkökulmasta.

KooKoo-luotsi vertaa Bergerin tilannetta Pelicansin Hannes Björnisen kyynärpääiskuun Ässien Jyri Marttisen päähän laitakamppailutilanteessa aiemmin tammikuussa.

– Björninen sai siitä yhden ottelun pelikiellon, vaikka mielestäni nämä ovat aika samanlaisia tilanteita. Björninen sai kuitenkin pelikieltonsa ennen kuin Liiga on koventanut linjauksiaan. En tiedä ovatko ne vaikuttaneet tässä asiassa.

 

Puuttuuko Ahokas Bergerin toimintaan?

Berger on Liigan jäähytilaston ykkönen ja kerännyt tämän kauden aikana neljä suihkukomennusta. Pelaaja on saanut paljon huomiota mediassa tekosistaan ja myös ammattivalmentajilta julkisesti.

Miten Ahokas on puuttunut ulosajotilanteisiin ja pelikieltoihin Bergerin kanssa, jota hän valmentaa?

– Olemme tietysti käyneet tilanteet läpi ja puhuneet asioista. Olen kuullut hänen kantansa. On kuitenkin selvää, että emme me halua istua jäähyllä, sillä se vahingoittaa pelaamistamme, Ahokas sanoo.

– Berger on mainettaan paljon parempi pelaaja. Hän ei ehkä tee paljon pisteitä, mutta hän on Liigassa tällä kaudella tehotilastossa +10. Hän on puolustava puolustaja, joka pystyy yleiseen pakin peruspelaamiseen. Siinä kategoriassa hän on hyvä puolustaja. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic