Urheilu

Koovee hallitsi Jukolan juhlaviestiä

Tamperelainen Koovee nousi muutama vuosi sitten viestisuunnistuksen kärkikuvioihin hyvillä hankinnoillaan. Toissa vuonna seura voitti Jukolan viestin, viime vuonna se oli toinen ja nyt Hollolassa todella vaativassa suppamaastossa se otti taas voiton. Viime vuoden voittaja ruotsalainen IFK Göteborg oli tällä kertaa toinen ja Paimion Rasti kolmas. Viestiin osallistui ennätysmäärä seitsemän suunnistajan joukkueita, yhteensä 1874.

Kärkipaikalle Koovee nousi 70. kerran juostun Juhla-Jukolan neljännellä osuudela ja piti sijan maaliin saakka. Ratkaisijan rooliin suunnisti joukkueen ukrainalaisvahvistus Oleksandr Kratov, joka lähti osuudelleen 5.46 takaa-ajoasemasta kahdenneltatoista sijalta nousten kärkeen.

Alkuosuudet viestissä tahtia löi IFK Göteborg, joka oli kahden osuuden jälkeen puolentoista minuutin johdossa ja kolmannen osuuden päätyttyä 2.40 toisen ruotsalaisseuran OK Orionin edellä.

Kooveen joukkueessa suunnistivat Joni Hirvikallio, Topi Anjala, virolainen Lauri Sild, Kratov, virolaiset Kenny Kivikas ja Timo Sild sekä ankkurina sveitsiläinen Daniel Hubmann. Seura sijoittui kevään Tiomila-viestissä Ruotsissa kolmanneksi, joten sen vahvuus oli tiedossa.

Joni Hirvikallio vaihtoi avausosuudelta viidentenätoista 51 sekuntia kärjestä. Toiselta osuudelta Topi Anjala vaihtoi seitsemäntenä 1.49 kärjen jälkeen. Lauri Sild siis putosi 12:nneksi ennen kuin joukkue otti lopullisen paikkansa kärjessä.

Lopuissa vaihdoissa oli kaikissa kakkosena kuten maalissakin Göteborg. Paimion Rasti avasi sijalla 50. Sen jälkeen vaihtosijat olivat 70,20,13, seitsemäs ja kolmas. Joukkueella oli loppuosuuksilla maailmanluokan viestijät puolalainen Bartosz Pawlak, ranskalainen Frederic Transchand ja norjalainen Olav Lundanes. PR oli viiden osuuden jälkeen 13.20 kärjestä, mutta nousi kolmoseksi.

– Olimme hieman pettyneitä Tiomilan kolmossijaan ja uskoimme pystyvämme parempaan omalla rauhallisella suunnistuksella, vaikka tiesimmekin maaston hankalaksi. Leireilimme maastotyypissä varsin useasti, selvitti Topi Anjala menestyksen taustoja. Toiselta osuudelta kolmosena tuli Koovee II Jani Lakasen suunnistuksella.

– Teimme ennakkotyötä uskoen sen tuovan menestystä. Uskoin itsekin ankkuriksi lähtiessä, että pystyn pitämään ykkössijan, Daniel Hubmann sanoi voittajahaastattelussa.

Kärkisijat pysyivät muuttumattomina, mutta niiden takana sijoitukset vaihtelivat paljonkin. Suomalaisuosikeista Tampereen Pyrintö menetti pelin avausosuuden viejän nilkkavammaan. Vaihtoon Pyrintö tuli viisitoista minuuttia kärjen jälkeen ja oli maalissa neljästoista.

Hämeenlinnan Suunnistajat kilpaili kokoonpanolla Juri Kirjanov, Ari Meriläinen, Jere Kommio, Daniil Botygin, Matias Lautamäki, Matti Hakala ja Dmitri Maslovskiy. Maalissa seura oli 73:s (vaihtosijat 126-123-92-83-83 ja 86).

Lauantaisessa Venlojen kilvassa 500 parhaan joukkoon suunnistivat HlS:ltä nelosjoukkue sijalle 180, HlS 3 oli 219:s, kakkonen 235:s ja kuudes 252:s. Lammin Säkiän ykkösjoukkue otti sijan 324 ja kakkonen oli 432:s. LHR:n ykkösjoukkueelle tuli sija 344 ja kakkoselle 432.

Jukolassa HlS:n kakkosjoukkue oli hyvin 152:ntenä, nelonen sijalla 240, ja kolmonen sai sijan 279. HauSin tulos oli puolestaan 223:s ja LamSän 311. PsPr tuli maaliin 432:ntena, KalKe 436:ntena ja HlT:n sijaksi saatiin 464.

Ensi vuonna Jukolan viestiä viedään Kangasalla, ja seuraavina vuosina ovat vuorossa Rovaniemen, Mynämäen Porvoon ja Kauhavan kisat. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic