Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Koronauhka leijuu nyt HPK:nkin yllä – Kerhon U20-joukkueen harjoitukset ja pelit on peruttu ensi tiistaihin saakka

Jukureissa on jo 20 koronavirustartuntaa. Seuran U20-joukkue pelasi perjantaina Hämeenlinnassa.
HPK:n U20-joukkuetta ei nähdä Pohjantähti-areenaan jäällä seuraavan viikon aikana. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n U20-joukkuetta ei nähdä Pohjantähti-areenaan jäällä seuraavan viikon aikana. Kuva: Tomi Vesaharju

Mikkelin Jukureiden Liiga- ja U20-joukkueissa on havaittu jo 20 koronavirustartuntaa. Seuran U20-joukkue pelasi perjantaina Pohjantähti-areenassa ikäluokan SM-sarjan ottelun HPK:ta vastaan ja oli Kouvolassa samassa hallissa HPK:n U18-joukkueen kanssa.

Joukkueiden tiet ovat HPK:n mukaan kohdanneet hallin tiloissa.

HPK perui varotoimenpiteenä molempien juniorijoukkueiden yhteisharjoitukset tiistain osalta, ja tiistai-iltana seura päätti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti perua U20-joukkueen yhteisharjoitukset ja ottelut syyskuun 15. päivään saakka.

Virallista 14 vuorokauden karanteenia joukkueelle ei kuitenkaan määrätty.

Terveysviranomaiset ovat arvioineet Kerhon juniorijoukkueiden altistumisen mahdollisuuden pieneksi.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kuitenkin korostaa, ettei seura halua ottaa nyt minkäänlaista riskiä.

– Etenemme nyt THL:n ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin Janne Mikkolan ja infektiolääkäritiimin antamilla ohjeilla. Nyt on pieni riski, että U20-joukkueemme on altistunut virukselle perjantain pelissä, ja lääkäreiden yhteisestä vahvasta suosituksesta joukkueen kaikki yhteinen toiminta lopetetaan ensi tiistaihin saakka. Siihen mennessä joukkueen kaikki jäsenet on testattu, jolloin mahdolliset altistumiset selviävät. Eli tiistaihin mennessä aikaa on kulunut sen verran, että testitulokset ovat luotettavia. Jos kaikki on tuolloin kunnossa, joukkue palaa arkirytmiin.

– THL antoi myös suosituksen, ettei viikonloppuna pelattaisi. U20-joukkueelta jää väliin perjantain Lahden ottelu Pelicansia vastaan ja lauantain kotiottelu KooKoota vastaan. Jääkiekkoliitto ei ainakaan tässä vaiheessa ollut valmis siirtämään otteluita THL:n suosituksista huolimatta, ja seuraavaksi keskustelemme, kirjataanko tilastoihin 0–5-tappiot. Meidän mielestämme oikeudenmukaisempaa olisi löytää otteluille uudet ajankohdat, Toivanen sanoo.

Kouvolassa vierailleen HPK:n U18-joukkueen keskiviikon harjoitukset on peruttu, mutta ottelut jatkuvat normaalisti.

Myös Kerhon Liiga-miehistö jatkaa ohjelman mukaan valmistautumistaan lokakuun 1. päivänä käynnistyvään sarjaan.

Joukkue pelaa harjoitusottelut keskiviikkona Saipaa vastaan Lappeenrannassa ja torstaina Tapparaa vastaan Hämeenlinnassa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä vastaa tartuntaketjun selvittämisestä ja ohjeistaa HPK:ta ja sen joukkueiden edustajia. HPK U20-joukkue kuuluu seuran liigaorganisaatioon.

Lue lisää: Jukureissa 20 koronavirustartuntaa, seuran U20-joukkue pelasi perjantaina Hämeenlinnassa

Myös KooKoon kaksi pelaajaa on altistunut

Jukureiden tartunnat koskevat seuran miesten edustusjoukkueen sekä U20-juniorijoukkueen pelaajia. Tiedotteen mukaan joukkueet on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. Tartuntoja todettiin maanantai-iltana ja tiistaipäivän aikana.

Tartunnan saaneet ovat tiedotteen mukaan oireettomina ollessaan altistaneet maanantaina koko Jukurien Liiga-joukkueen. Karanteeniin on asetettu joukkueiden kaikki pelaajat, huoltohenkilöstö, valmennus- ja joukkueenjohto.

Lisäksi karanteeniin on asetettu muutamia Jukurien juniorijoukkueiden valmentajia, jotka ovat olleet yhteisessä koulutustilaisuudessa yhden vielä oireettoman tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Myös KooKoon kaksi pelaajaa on altistunut koronavirukselle. Seuran U20-joukkue on asetettu karanteeniin. Kouvolalaisseuran tiedotteen mukaan altistuminen tapahtui vapaa-ajalla Mikkelin Jukurien alle 20-vuotiaiden joukkueen pelaajan kanssa, joka oli sairastunut koronavirukseen. HäSa

Juttua muokattu 8.9. kello 22.30: Kerhon Liiga-miehistön harjoitusotteluiden vastustajat ja pelipaikat korjattu tekstissä.

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic