Urheilu

Korttelikiekon kausi huipentuu juhlaturnaukseen

Pienten jääkiekkoilijoiden perinteinen OP-Korttelikiekon halliturnaus järjestetään Hakio-jääliikuntakeskuksessa viikonvaihteessa. Tänä vuonna vauhdissa ovat vuosina 2006–2009 syntyneet junnukiekkoilijat. Lähes 300 innokkaan jääkiekkoilijan joukossa on myös monta ennen vuotta 2009 syntynyttä pelaajaa.

Korttelikiekolla on ollut tänä talvena juhlavuosi. Ensimmäisen kerran talven ulkojääsarjat ja halliturnaus järjestettiin nimittäin jo 30 vuotta sitten.

NHL-joukkueiden mukaan nimetyissä kaupunginosajoukkueissa ovat vuosien saatossa pelanneet muun muassa HPK:n Niko Kapanen, Riku Hahl, Antti Miettinen, Joni Tuulola ja Eetu Tuulola. Korttelikiekon kasvatti on myös NHL-seura Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros.

Korttelikiekko on pojille ja tytöille avoin sarja, jossa pelattiin tammikuusta alkaen 6–7 peliä ulkojäillä. Talven aikana oli monta jännittävää ottelua, joissa ei kuitenkaan pelattu kilpailullisin tavoittein.

Mukaan pääsi aiempien vuosien tapaan edullisesti, sillä noin 10 euron pelaajamaksu sisälsi ulkojääsarjan ja lopputurnauksen. Pakollisina varusteina ovat vain ristikollinen kypärä ja kaulasuoja.

Korttelikiekon perustajajäseniä ovat entiset pelimiehet Matti Tie, Kaarle Tie, Hannu Savolainen ja Veikko Pulli. Vuosien saatossa toimintaa on pyörittänyt eri kokoonpanoilla 4–5 vapaaehtoisen miehen kortteliraati. Nykyiseen raatiin kuuluvat Mika Kannisto, Janne Burman, Jarkko Savijoki, Ari Järvi ja Keijo Seulanto. Mukana on ollut myös melkoinen joukko lasten vanhempia valmentajina ja huoltajina.

Korttelikiekon lopputurnauksen ensimmäiset ottelut pelataan Hakio-hallissa lauantaina kello 8. Vipinä kaukaloissa jatkuu sunnuntaina niinikään kello 8. Turnaus huipentuu loppuotteluihin, jotka pelataan kello 14–16.

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020