fbpx
Kiekko Urheilu

Kotijoukkueiden voittoputki jatkui Liigan välierissä – HPK kaatui Tapparalle vasta jatkoajalla

Tehotonta ylivoimaa pelanneen HPK:n vierasvoitto Tampereelta jäi harmittavan lähelle.
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä kenttää Tapparan ja HPK:n kolmannessa välierässä. Kuva: Eriika Ahopelto
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päissä kenttää Tapparan ja HPK:n kolmannessa välierässä. Kuva: Eriika Ahopelto

Tapparan ja HPK:n taistelu jääkiekon Liigan finaalipaikasta jatkuu tasaisena ja kotijoukkueiden komennossa. Tappara vei tiistaina kolmannen välierän nimiinsä 3–2 ensimmäisessä jatkoerässä 67 minuutin ja 48 sekunnin pelin jälkeen. Tappara johtaa sarjaa nyt voitoin 2–1.

Tamperelaisten sankariksi ja Hakametsän illan suosikiksi nousi kahden maalin Joona Luoto, joka ohjasi Jere Karjalaisen laukauksen ohi 22 kiekkoa pysäyttäneen Emil Larmin pitkän kiekon jälkeisen hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Kolmas ottelu jatkoaikoineen oli pelillisesti tasaväkisin Tapparan ja HPK:n välisessä sarjassa. Sikäli peli oli jatkumoa lauantaiselle toiselle välierälle, ettei Tappara johtanut kertaakaan.

 

HPK:n murheenkryyni oli ylivoimapeli. Siinä missä Tappara iski kertaalleen ylivoimalla, HPK ei viittä tilaisuuttaan käyttänyt. Kalliiksi kävivät varsinaisen peliajan loppuun ja jatkoerän alkuun siunaantuneiden pakkopelipaikkojen hassaaminen.

– Voittamisesta kun puhutaan, niin siinä meidän pitää parantaa. Meidän olisi pitänyt tehdä noilla paikoilla ainakin yksi ylivoimamaali. Kyllä meidän ylivoimassamme uhkaa vastustajalle on, mutta vastassa on hyvä alivoima, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen pohti ottelun jälkeen.

– Maalin hinta meidän päähän oli kyllä vähän halpa. Jatkoaikamaalissakin meillä oli sauma päästä 2–1-hyökkäykseen, mutta tulikin pitkä.

Pennanen näki kuitenkin HPK:n suorituksen positiivisena, ainakin sarjan ensimmäiseen otteluun verrattuna. Kaiken kaikkiaan Kerho oli maalipaikoissa niukasti Tapparaa edellä tiistaina.

– Olimme hyviä tänään. Vaatimustaso on noussut ja me olemme parantaneet. Pääsimme nyt lähelle (vierasvoittoa), ja kun saamme ylivoimamme toimimaan, Tappara on kaadettavissa, Kerho-luotsi totesi.

 

HPK sai makean alun, kun ensimmäinen puolittainen maalipaikka toi heti johtomaalin. Eetu Tuulola sai lapansa väliin Niklas Frimanin laukaukseen, ja ilkeän pompun ottanut kiekko vierähti ohi Tappara-vahti Christian Heljangon, kun pelikellosta oli kulunut vain 2.23 minuuttia.

Tappara pääsi erän puolivälissä peliin mukaan, ja Kristian Kuuselan tarkka rannelaukaus ylivoimalla tasoitti lukemat ajassa 10.22.

Toisen erän alussa HPK:n nelosketjuun Henri Kannisen tilalle nostettu Miro Ruokonen pääsi iskemään pudotuspelien ensimmäisen tehopisteensä komealla tavalla jälleen erän kolmannella minuutilla. Veli-Matti Vittasmäen katastrofaalisen heikon avaustyöskentelyn jälkeen Ruokonen hassutteli niin nuorten MM-sankari Toni Utusen kuin Heljangon.

Kuitenkin vain kolme minuuttia onnekkailla pompuilla pitkäksi venynyt paine HPK:n päädyssä johti 2–2-maaliin, kun Tapparan Valtteri Kemiläinen sai taisteltua kiekon tolpalle vapautuneelle Joona Luodolle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline verkkoon.

Kolmannen erän alku oli selvästi Tapparan ja kotijoukkue saikin kiekon maaliin. Kemiläisen ajassa 42.53 täräyttämä maali kuitenkin hylättiin välittömästi maalivahdin häirintänä, Juhani Jasun kaadettua Larmin hetkeä aikaisemmin selän puolelta. Tappara-päävalmentaja Jukka Rautakorpi haastoi tuomion menettäen aikalisänsä. HäSa

Lue Sihvosen kommentti: HPK:ta ei ole vielä lyöty, Antti Pennanen pesee Jukka Rautakorven taktisesti

Asiasanat

Menot