Urheilu

Kotipelit pakettiin niukalla tappiolla

Kai voi sanoa, että Hämeenlinnan Pallokerho kiinnostaa hämeenlinnalaisia tällä hetkellä aika paljon enemmän kuin muutaman viime kauden aikana. Kerhon jääkiekkokauden runkosarjan viimeinen kotiottelu nimittäin veti Ritariareenaan 4806 katsojaa, vaikka ottelulla ei ollut sarjasijoituksen kannalta minkäänlaista merkitystä kummallekaan joukkueelle. HPK:n runkosarjan sijoitus on viides, ja Tappara lähtee pudotuspeleihin piikkipaikalta.

Ja kyllähän jäähalliin kannatti lauantaina tullakin. HPK ja Tappara pelasivat vieraiden päävalmentajan Jussi Tapolan sanoja lainaten ”hyvätasoisen ystävyysottelun”, jossa Tappara oli lopulta maalin verran parempi numeroin 2–3 (1–1, 1–2).

HPK hävisi viikon aikana kummankin kotiottelunsa, tiistaina Kärpille ja lauantaina Tapparalle, mutta urheilun ystävän kannalta kumpikin kamppailu oli viihdyttävää katsottavaa, eikä Kerhon pelissäkään paljon vikaa ollut.

– Hyvältä tuntui pelata. Pelissä oli joitain ajanjaksoja, joissa pystyimme painamaan aika kovaakin ja Tappara oli helisemässä. Toisaalta sen tekemät kolme maalia olivat meidän lapsuksiamme. Sitten on hyvä, kun saamme tuollaiset pois, arvioi HPK:n ensimmäisen maalin avauserässä ylivoimalla tehnyt Joonas Lehtivuori.

HPK pelaa runkosarjassa vielä yhden ottelun, kun se kohtaa maanantaina Kouvolassa KooKoon. Maanantain ottelun tuloksellakaan ei ole kummallekaan joukkueelle merkitystä, sillä kouvolalaisten pelien päättyminen runkosarjaan on varmistunut jo aiemmin.

– Pitkä runkosarja on takanapäin. Pelitapamme on ainakin kaikilla kristallinkirkkaana mielessä ja vaikka olemme tosiaan hävinneet kaksi edellistä ottelua, on pelaaminen ollut aika raikasta. Menemme pitkälle, jos otamme pelistämme helpot virheet pois, puolustaja suunnitteli.

KooKoota vastaan Kerho pääsee vielä kertaalleen harjoittelemaan pelitilanteessa ennen pudotuspelien alkua.

– Omassa päässä pelaajat vielä vähän hukkuvat viidellä viittä vastaan pelatessa. Kentällä pitää kommunikoida, ettemme vahingossa tuplaa yhteen pelaajaan, jolloin jäällä onkin taas yksi mies vapaana ja omissa helisee, Lehtivuori muistutti.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut hirveän pettynyt lauantain pelin jälkeen.

– Jos joku mietti ennen pelejä, mitä tästä tulee, kun kummallakaan joukkueella ei ole panosta, niin hyvähän siitä tuli. Kumpikin joukkue pelasi hyvin ja pelissä sattui ja tapahtui monenlaista. Olen tyytyväinen joukkueeseen, sillä pelissä oli kuitenkin kova vauhti ja vaatimustaso. Olisi se kolmaskin maali meille voinut jostain tulla, mutta emme saaneet sitä aikaiseksi, Pennanen mietti.

Lehtivuoren lisäksi Kerhosta onnistui toinen puolustaja Shane O’Brien. Kanadalainen laukoi 2–3-kavennuksen neljätoista sekuntia ennen toista erätaukoa.

Tappara teki kolme komeaa maalia, jotka jäivät ainoana asiana pelistä kaihertamaan HPK-valmentajaa.

– Hyvä joukkue tekee tietenkin maalit jostain, mutta meille tuli niissä muutama lapsus. Ne ovat kuitenkin sellaisia lapsuksia, jotka on aika helppo saada pois. Meillä on hyvin aikaa ennen kuin playoffit alkaa ja olemme silloin valmiita. Tämän viikon molemmat ottelut osoittivat, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja olemme vahvoja, Pennanen kiteytti. HäSa

Katso videoHPK:n hyökkääjän Teemu Turusen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020